0

ETV venekeelne kanal tuleb eetrisse 28. septembril

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juurde loodav venekeelne telekanal tuleb eetrisse tänavu 28. septembril, otsustas teisipäeva õhtul ERR-i nõukogu.

Nõukogu esimehe Agu Uudelepa sõnul tuleb uus telekanal eetrisse täisprogrammiga. “Tegemist saab olema iseseisva kanaliga, nagu praergu on ETV ja ETV2. Kanali täpset nime pole veel paika pandud,” rääkis Uudelepp BNS-ile.

Tema sõnul on ühtlasi seatud siht, et venekeelse teleprogrammi tootmisel koondavad oma jõud ka praegune ERR-i venekeelne portaal, Raadio 4 ja venekeelsed teleuudised.

Praegu on käimas ka konkurss uue telekanali peatoimetaja kohale, millele laekus 23 avaldust. Uue telekanali arendusjuht Janek Luts ütles, et teise vooru pääsenud 16 kandidaadi hulgast valitakse uue kanali peatoimetaja välja ette nähtud ajaks ja tunnistas, et kandidaatide suur hulk oli üllatav.

Lutsu sõnul laekus talle ka umbes 20 sooviavaldust inimestelt, kes tahaksid uues kanalis tööd teha ja nende hulgas oli mitmeid, kes elavad piiri taga.

Valimiskomisjoni kuulub ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa ning juhatuse liikmed Ainar Ruussaar ja Joel Sarv, ERR-i õigusosakonna juhataja Karin Victoria Kuuskemaa, Raadio 4 peatoimetaja Mary Velmet ja Janek Luts.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz