Võlgnik varjab kohtutäituri eest andmeid (muudetud)

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu kohtumaja. Foto: Arvo Tarmula

 

Kohtutäitur Tarvi Söömer andis võlgnikust metsaettevõtja T (täisnimi on toimetusele teada – toim.) kohtusse, sest ei saanud mehelt teavet tema vara ja kohustuste kohta.

Söömer soovis, et ettevõtja T esitaks kohtule vara ja kohustuste nimekirja ning kinnitaks selle õigsust allkirja ja vandega. Teisipäevaks määratud kohtuistungil tunnistas T, et tal ei ole nõutud nimekirja, sest raamatupidaja on puhkusel, osa vara on müügis, aga müük venib.

„Minu eesmärk ei ole võlgadest kõrvale hoida,” kinnitas ettevõtja T teisipäeval Haapsalu kohtumajas mitu korda.

Söömer ütles, et ta on püüdnud ettevõtjaga ühendust saada, kuid see ei õnnestu. Võlgniku vara kohta on tal ebatäpsed andmed, eriti vallasvara ja liisingute kohta. Võlgnikust ettevõtja firma metsalangetustraktori müügist teadis ta vaid juttude järgi.  

Pärnu maakohtu kohtuniku Tamber Graubergi sõnul ei ole vara müük põhjus, mille pärast võiks nõutud nimekirja esitamata jätta. Kohtunik manitses võlgnikku ja ütles talle seadust tutvustades, et kohtutäituril on õigus nõuda vara ja kohustuste nimekirja. Kui võlgnik hoiab järjepidevalt sellest kõrvale, võib tema suhtes kohaldada aresti. Ka valevandumine läheb karistuse alla.

Ettevõtja T ütles pärast kohtuistungit Lääne Elule, et talle ollakse võlgu ja sellest tulenevad ka tema võlad.

Söömeri sõnul tuleb harva ette, et peab andmete kättesaamiseks kasutama vande andmist kohtus.

Krediidiinfo näitab, et ettevõtja firmal Sevos Talu on mitmesugused võlad olnud 2007. aastast. Viimastel andmetel on ta ligi 22 000 eurot võlgu soomlaste metsafirmale Tornator Eesti, mullu sügisel on ta vara arestitud.

Väiksem, 4000 euro suurune võlg on tal Eksar Transoilile, maksuamet tahab temalt saada 5200 eurot.

Krediidiinfo näitab, et 2013. aastal oli Sevos Talu müügitulu 275 000 ja puhaskasum ligi 11 000 eurot.

Kohus andis Noarootsis tegutsevale ettevõtjale nüüd veel kaks nädalat nimekirja esitamiseks ja määras uue istungiaja 23. veebruariks.

Toimetus eemaldas loost ettevõtja täisnime 6. veebruaril kell 12:39. Toimetus leidis, et avalik huvi võlgniku isiku vastu ei ole piisavalt suur.

 

 

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vallakodanik+maalt+ja+hobusega
9 aastat tagasi

hähh,mis sest nimest varjata,kui firma nimi artiklis olemas 🙂 piisab ju vaid googeldamisest,et näha ,kellega tegu

abc
9 aastat tagasi

Loomulikult on tüngameistri suures ebaõiglane, et ta jääb ilma mõne tulevase ohvrita tänu avalikule ja kergelt leitavale infole tema äritavade kohta. Pole avalik huvi kui mõni ettevõtja saab järjekordselt mitu tuhhi vastu pükse. Lisaks kui inimesele on esitatud täitekutse ja see on täitmata, siis peaks nimi olema niikuinii koos kangelastegudega olema üleval ametlikudteadaanded.ee leheküljel. Seega milleks tagantjärgi varjata? Vaevalt et teie toimetus isesseisvalt selle otsuse tegi.

Pikker
9 aastat tagasi

Rikas on see kellel kaotada midagi pole!

haapsalu
9 aastat tagasi

pole ametliku sissetulekut, pole mingit vara ega kinnisvara ega autosi ega midagi. pole muret maksudega ega kohtutäituritega 🙂

nii
9 aastat tagasi
Reply to  haapsalu

ongi kusjuures.

tulge maa peale
9 aastat tagasi

Kas keegi teab kes see kohtutäitur üldse selline on ? Näed siin saate ülevaate https://www.youtube.com/watch?v=DYoWtbqX64k Tänaseks on üle 70 000 inimese (loe prekonna) panga arved on arestitud kuhu edasi.

ma
9 aastat tagasi

ise ka ei võta nende teenust vastu,aga ikka ähvardavad,krgi ahvid……….

aga
9 aastat tagasi

kus siin oli juttu, et kohtutäitur võib võtta võlglast vahialla? Seda teevad võimuorganid. Prille sulle vaja vist…oli öeldud, et kohtutäituril on õigus nõuda vara ja kohustuste nimekirja,,,vastasel juhul kohaldatakse talle arest ja seda ei tee ilmsegelt kohtutäitur!

peeter+L.
9 aastat tagasi

See on küll uudis,et kohtutäituril on õigus võlglast vahi alla võtta !!?? Millal selline seadus ilmus ?