Lääne maavalitsuse teade

Kylaline

info@le.ee

Teemaplaneeringu „Riisipere–Haapsalu–Rohuküla
raudteetrassi koridori asukoha määramine”
keskkonnamõju strateegilise hindamise algatamine

Lääne maavanem algatas 7.11.2014. a korraldusega nr 1-1/2014/158 teemaplaneeringu „Riisipere–Haapsalu–Rohuküla raudteetrassi koridori asukoha määramine” keskkonnamõju strateegilise hindamise (edaspidi KSH). Planeeringuga määratakse raudteetrassi koridori, jaamade, raudteeületuskohtade ning elektriraudtee toimimiseks vajaliku infrastruktuuri asukoht. KSH raames hinnatakse planeeringu elluviimise mõju nii majanduslikule, sotsiaalsele, kultuurilisele kui ka looduskeskkonnale. Kavandataval tegevusel puudub piiriülene mõju.
Samas muutis Lääne maavanem 7.11.2014. a korraldusega nr 1-1/2014/157 teemaplaneeringu algatamise korraldust, millega muudeti teemaplaneering planeerimisseaduse (edaspidi PlanS) § 291 kohaseks joonehitise trassi asukohavaliku planeeringuks. PlanS § 291 kohaselt kantakse pärast teemaplaneeringu kehtestamist selle asukoht Lääne-Nigula ja Ridala valla ning Haapsalu linna üldplaneeringusse. Raudtee projekti koostamine toimub kehtestatud teemaplaneeringu alusel.
Teemaplaneeringut koostab ja selle KSH koostamist korraldab Lääne maavalitsus (Lahe 8, 90503 Haapsalu). Teemaplaneeringu kehtestab Lääne maavanem. KSH koostaja selgub hanke käigus.
KSH algatamise korraldusega ja teemaplaneeringu algatamise muutmise korraldusega on võimalik tutvuda Lääne maavalitsuses maavalitsuse tööajal ja veebilehel http://laane.maavalitsus.ee/riisipere-haapsalu-rohukula.
Lisainfo Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna telefonil 472 5616 või e-posti teel liis.moor@laane.maavalitsus.ee.

Lääne Maavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments