Kõik Läänemaa bussipeatused saavad sõiduplaani

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Foto: Katrin Pärnpuu
Foto: Katrin Pärnpuu

Lääne maavalitsusel on pooleli hange bussipeatustesse sõiduplaani aluste muretsemiseks ja paigaldamiseks. Uued alused on metallist ja plastkattega, sest metallalus on vandaalikindel ja plastkate ilmastikukindel. Katte alla pannakse A4 formaadis kiletatud sõiduplaan.

Edukas pakkuja on leitud ja kui vaidlusi ei tule, saab hankelepingu allkirjastada 18. novembril. Lääne maakonnas on ligi 450 bussipeatust. Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Merle Mäesalu kinnitas, et sõiduplaanide alused tellitakse kõigi peatuste tarvis. Kui mõnes peatuskohas pole praegu peatust tähistavat posti ja liiklusmärki, jäävad sõiduplaani alused esialgu hoiule.

Viimastel kuudel on uue märgi saanud 32 bussipeatust. Lääne maavalitsus on paigaldanud koos maanteeameti ja omavalitsustega 32 bussipeatust tähistavat liiklusmärki, mida varem ei olnud. Augusti keskel puudus tähis Läänemaa 91 bussipeatuses. Seega on märgi saanud kolmandik peatusi. Ridalasse pandi 15 märki, Martnasse 6, Noarootsi 4 ja Lihulasse 7.

„Protsess jätkub,” ütles Mäesalu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
sòitja
9 aastat tagasi

Tore, kui linnaliinide bussipeatused ka need sòiduplaanid ja liininubrid saaks,aga unidtada ju ikka lubatud….