Maaleht: Süveneva topeltmoraaliga ühiskond ei talu asjade õige nimega nimetamist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

jahimees-jaht-mets-naisjahimees-poder-puss-70020383"Jahis ainult naised" Haapsalu jahiseltsi maadel. Foto: Bianca Mikovitš, Maaleht

Ristikäigu võtab ette see, kes tahab asju õige nimega nimetada ning see protsess süveneb meie ühiskonnas kiiresti. Praegu saavad Maalehe veebiküljel vatti jahinaised, kes nädalavahetusel Läänemaal jahiretkel käisid, kirjutab Bianca Mikovitš Maalehes.

Vastukaja häbistab naisi selle eest, et nad üldse julgevad püssi poole vaadata ning veel hullem – seda kätte võtta! Juba on tulnud veebigaleriist maha võtta mõned naturalistlikud fotod, seda hoolimata sellest, et kõik seal toimuv on täiesti tavapärane jahilkäigu osa ning värsket maksa on säristatud jahil nii kaua kui jahti on peetud.

Varem on saanud Maaleht kõvasti nahutada ka näiteks seatapust kirjutamise pärast ning eriti selle eest, kui jutul on pildid juures.

„Olgu see pealegi nii, aga kas peab seda siis näitama,“ pahandavad õrna südamega lugejad. Samas pahandab inimesi samavõrra ka see, kui räägitakse näiteks sooneutraalsetest lasteaedadest või inimestest, kes on valinud toortoitumise.

Rohkem pilte leiab Maalehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
LembituTwerdianski
9 aastat tagasi

Jätan kõrvale jahipidamise, mis on üks hobidest ja tänapäeval (rõhutan tänapäeval, sest kes peale looduse hoidis tasakaalu näiteks 800, 1000, 1500 aastat tagasi?) ainuvõimalik tootmise (st inimese vajaduste) ja tootjate kooseksisteerimise võimalus. Midagi halba pole ka selles, kui selline hobi on naistel. Ehk süvendab see hoopis nende tänuväärset kodukaitseinstinkti, mis paljudel nn. tänapäeva koduhülgajatel “meestel” meie ajal kadunud. Ja aitab laste, meie tuleviku eest julgemalt seista igasuguste ohtude puhul.
Olen varsti 75ne mees ja võin öelda, et sellist topeltmoraali ei kohanud isegi paljukurjustatud okupatsiooniajal.

kkk
9 aastat tagasi

Naine elu andja?Pead ikka mehega/jahimehega/ voodisse minema,kes annab elule alguse.

naine
9 aastat tagasi

Ei sobi kuidagi kokku naine ja püss.Esimene on elu andja ja teine elu tapja.Oleks mina mees,siis küll üheskoos sellise eluküünla kustutajaga magada ei tahaks.

laas
9 aastat tagasi
Reply to  naine

idikas

Naised küttisid neli põtra | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Laupäeval peetud "Jahis ainult naised" oli järjekorras juba viies. Tänavu osales seal 44 jahinaist. Loe jahi kohta lisaks ka siit. […]