Aigro ja Kuhi tõid Rotary MM-ilt ja Eesti GP-lt medaleid

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

vello kuhi kalju aigro (1024x675)

Vello Kuhi ja Kalju Aigro. Foto: erakogu.

Rotariaanide maailmameistrivõistlused peeti sel aastal San Benedetto Del Trontos, Itaalias. Eestist osales turniiril 10 mängijat.

Neist kaks, Kalju Aigro ja Vello Kuhi, esindasid Haapsalu Rotary klubi.

Paarismängus alistasid Aigro-Kuhi veerandfinaalis itaallased Domenici-Pavlidi kindlalt 6:0, 6:1 ja ka poolfinaalis oldi paremad itaallastest Crognaletti-Filanzist 6:2, 6:1.

Finaalis tulid vastasteks rumeenlased Jurca Sever-Virciu Joan. Võidetavas mängus näidati aga selle turniiri kõige ebaõnnestunumat mängu ja vastu tuli võtta kaotus 4:6, 3:6.

Üksikmängus 60+ tulid võidud Vello Kuhile esimestes ringides suhteliselt kergelt kuni poolfinaalis tuli vastaseks eelmiste MM kahekordne võitja, sakslane Erhard Schmid.

Tasavägises mängus läks esimene sett 7:5 Kuhile, teine sett 6:4 Schmidile. Otsustavas setis, mis peeti kiire lõppmänguna 10-ni oli kindlam Schmid 10:5. Kokkuvõttes tuli Kuhile kolmas koht.

Kalju Aigro komistas vanuseklassis 65+ esimeses ringis vähetuntud itaallase otsa, kaotades otsustavas setis matšpallilt 8:10. Seejärel aga mängis kindlalt ja võitis lohutusturniiril esikoha.

Rotary MM osales kokku üle 100 mängija 17 riigist.

Eesti seenioride GP etapil Haapsalus tulid Kalju Aigro ja Vello Kuhi omas vanuseklassis võitjateks.

Aigro alistas otsustavates mängudes Valeri Kirsi ja Peeter Valle kindlalt ühesuguse tulemusega 6:3, 6:1. Kuhil oli raskusi Raivo Hellermaga, kelle üle tuli võit 4:6, 6:4, 10:5. Seejärel oli mäng kindlam ja Kalju Kalde alistus 2:6, 2:6 ja ka finaalis oli mäng ühepoolne. Võit Tiit Meremaa üle tuli tulemusega 6:0, 6:0.

Maldar Mäesalu mängis vanuseklassis 55+ ja saavutas teise koha, otsustavas mängus tuli vastu võtta kaotus Jaan Kreelt 4:6, 4:6.

Oktoobri keskel mängivad Kalju Aigro ja Vello Kuhi Eesti võistkonna koosseisus seenioride maailmameistrivõistlustel Türgis Antalyas.

Vello Kuhi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments