Maavanem Innar Mäesalu: kõike, mis lääs meile pakub, ei pea ummisjalu kohe üle võtma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

aasta õpetajad 201408Lääne maavanem Innar Mäesalu. Foto: Arvo Tarmula

Lääne maavanem Innar Mäesalu postitas oma Facebooki-lehel oma seisukoha kooseluseaduse suhtes. Maavanema sõnul ei pea me kõike, lääs meile pakub, ummisjalu kohe üle võtma.

"Esiteks – on hea, et lõpuks ometi on hakatud asjadest õige nimega rääkima, st et seda ei ole vaja mitte niivõrd heteroseksuaalsetele paaridele vaid homoseksuaalsetele.

Teiseks – Olles liberaalse maailmavaatega inimene, pooldan ma alati põhimõtet, et inimesed saavad oma valikutega reeglina ise hakkama. Kuid, kes tõesti ei saa, neid tuleb aidata (puudega laste pered, paljulapselised pered, jne).

Ja selles valguses ei suuda ma kuidagi aru saada täiesti tervete inimeste "murest" oma elukorralduse üle. Kui mees ei suuda/julge naise kätt praeguste seaduste raames paluda, et kooselu ametlikuks teha, siis maakeeli öeldes on ta lihtsalt möku.

Ja mis puudutab homopaare, siis arvan, et kõike, mis lääs meile pakub, ei pea ummisjalu kohe üle võtma. Sest riik, mille inimesed/valitsejad ei suuda ise langetada elukorralduslikke küsimusi, ilma kogu aeg kõrvale piilumata ehk ei olegi riiki väärt?

Ehk siis – arvan ka, et nii suurt põhimõttelist kaalu ja mõju omavat otsust ei peaks riigikogu ummisjalu vastu võtma."

Lääne Elu avaldab arvamuse Innar Mäesalu loal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
noh
9 aastat tagasi

valimised tulemas, aga riigimehelikkus on see kui käitutakse oma väärtushinnangute mitte avaliku arvamuse uuringute järgi

Mats
9 aastat tagasi

Tulge kevadel kindlasti valima ja ärge unustage neid nimesid kes selle seaduse poolt hääletasid!!!
Ainult nii saame oma südamelt köik ära öelda!!!

.
9 aastat tagasi

tubli Innar,mehe sõnad!

seesamipersepoja
9 aastat tagasi

haapsalu 2+14

nomis
9 aastat tagasi

poleemika nüüd lahti läinud. Aga Innaril õigus.

ummamuudu
9 aastat tagasi

Maamehe näide selle mehe kohta seal linna naistesaunas on küll vahva, aga tundub, et naise loomusele sa küll pole pihta saanud. Naised ei küsi midagi, nad lihtsalt viskavad veega üleuhutud vennikese uksest välja- ole sa homo või promo. Jutt käib ikkagi kooseluseadusest. Ega see anna neile inimestele vabadust mind näppida. Ehk meenuvad ajad kui ei julgenud vastassoo esindajale isegi silma vaadata, sest võisid pilguga ahistamise eest paragrahvi saada. Pärast tõesta, et polnud midagi sellist mõtteski. Inimene näeb ikka seda, mida kardab. Öeldakse, et süda peab ka olema omal kohal, sest igakord mõistusest üksnes ei piisa.

maamees
9 aastat tagasi

Tubli mees Innar! Lääne Elu ja endine maavanem pole lihtsalt võimelised nägema kaugemale tänasest hetkest. Näide elust enesest. Meie maakoolis oli koolidirektor koos ühe meesõpetajaga homod. Igapäevaselt oli kõik OK. Aga koolis? Peale kehalise tundi olid need kaks poiste riietusruumis alatisteks külalisteks neid pesema ajamas.! Kuidas nimetada tavalist meesõpetajat alaealiste tüdrukute riietusruumis seda tegemas? See on p….rt! Meessoost omasooihar poiste riietusruumis aga normaalne? Kas nii? Kui lähitulevikus ilmub mees Haapsalu linna naistesauna ja väidab et on homo ja seetõttu ei saa meeste osakonnas olla, kas see on OK? Küsimus kõikidele naistele siin. Kuidas teha kindlaks, kes on õige homo ja… Loe rohkem »

&
9 aastat tagasi
Reply to  maamees

Kopi veel 10 kommentaari, muidu mõnele ei jõua ikka veel kohale kui harimatu sa oled.

Kätlin
9 aastat tagasi
Reply to  maamees

huvitavad fantaasiad sul. olen ka ise maalt aga selliste asjade peale pole ealeski tulnudki. ehkki pesemas käin tihti.

ummamuudu
9 aastat tagasi

Eh, Kätlin..

Mulle nii meeldis see maavanema ütlemine “ummisjalu”. Me kõik tegeleme aeg-ajalt meeleparandusega. Julgus tunnistada oma vigu on tõeline julgustükk.
Vaja ikka kõik läbi mõelda.Tark ei torma öeldakse. Ja mittekeegi ei käsi sul maavanema pilli järgi tantsida.

Äga nenda umisjalu maksa igasepoole uduumbe ka eese nina toppida ühtid, peab ennem ikka kenasti keik läbi mõtlema.

Kätlin
9 aastat tagasi

Täiesti õige! Idast tuleb meile palju paremaid väärtusi. Eesti EU-s peab olema ajutine nähtus, s.t. kust tuul, seal Innari meel!

ummamuudu
9 aastat tagasi

Lõõtspill tõmbab suure mõnuga
viise vägevaid.
Tantsiks polkat, tantsiks lõbuga,
puudub partner vaid.

Kooseluseadust oleks vaja.