Lõuna-Läänemaa talunik Aldo Vaan nimetati maaelu edendamise sihtasutuse nõukogu liikmeks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Aldo VaanAldo Vaan. Foto:  Arvo Tarmula

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõukogu valis oma uueks esimeheks põllumajandusettevõtja Jaanus Marrandi, Lõuna-Läänemaa talunik Aldo Vaan nimetati nõukogu liikmeks

Marrandi sõnul peab MES lähiajal töötama välja meetmed, millega vähendada Venemaa poolt Euroopa Liidu toidukaubale kehtestatud sisseveokeelust tulenevaid mõjusid, teatas põllumajandusministeerium.

"Sihtasutuse selge roll on olla raskel hetkel Eesti põllumehe kõrval ja aidata üle elada sanktsioonidest tulenevad mõjud. Lühiajaline kriis ei tohi nullida väga vastutustundlikult tehtud pikaajalisi investeeringuid," ütles ta.

Lisaks Jaanus Marrandile nimetas põllumajandusminister Ivari Padar uuteks nõukogu liikmeteks ka Tartumaa põllumeeste liidu juhi Jaan Sõrra ja Eesti lihaveisekasvatajate seltsi esimehe Aldo Vaani.

Aldo Vaan ütles, et peale hetkel pakilise vajaduse aidata põllumeestel üle elada sanktsioonidest tulenevad mõjud, on MESil ka igapäevasemaid ülesandeid, näiteks tunnustamine.

"Parima piimaveisekasvataja ja parima lihaveisekasvataja tunnustamine. Nüüd peaks lisanduma ka parima taimekasvataja tunnustamine," loetles Vaan. "Peale selle stipendiumid ja õpitoetused maaeluga seotud erialade tudengitele. Laenu taotlevaid põllumehi saab MES aidata lisagarantiiga 80 protsendi ulatuses."

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments