Riigikohus arutab täna Tarmo Paio kriminaalasja

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Tarmo PaioTarmo Paio. Foto: Arvo Tarmula

Täna kell 13 hakkas riigikohtu kriminaalkolleegium arutama Tarmo Paio kaitsja vandeadvokaat Mart Missiku kassatsiooni Tallinna ringkonnakohtu tänavu 13. jaanuaril tehtud kohtuotsuse peale.

Paiot süüdistatakse kriminaalasjas KarS § 157 järgi, mis käsitleb kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumist. Paragrahv lubab sellise teo eest määrata rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Tallinna ringkonnakohus mõistis Tarmo Paio kriminaalkuriteos süüdi. Paio süü oli ametisaladuste avaldamine oma tuttavatele. Karistuseks määras kohus aasta tingimisi vangistust. Paio kaebas selle otsuse riigikohtule edasi ja täna kohu seda kaebust kirjaliku menetluse vormis arutabki.

Otsuse avaldab riigikohus kuu aja pärast.

Tarmo Paio on suvest saadik tagasi politseitööl, ta on patrullpolitseinik, ütles Haapsalu politseijuht Margus Kaldma.

Politsei pidi Paio tööle ennistama, sest Tallinna halduskohus andis Paiole õiguse.

Politsei vallandas Paio 2012. aasta sügisel, sest Paio lubas eraisikul end mõjutada ja mõjutas ise teist politseinikku karistuse määramisel. Politsei sisejuurdlus leidis, et selline tegu on vääritu, kahjustab politsei mainet ja on seadusega keelatud. Paio kaebas oma vallandamise halduskohtus ja sai õiguse.

Täpsemad asjaolud on teadmata, sest kohus kuulutati kinniseks.

Paio jätkamine politseis sõltub riigikohtu otsusest, ütles Kaldma.

„Kui jääb süüdi, siis ta ilmselt jätkata ei saa,” ütles Kaldma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tundub,et
9 aastat tagasi

…..säga on Paiolt korduvalt trahvi saanud.Pole ta mingi pätt.Pätt olnuks siis,kui oleks altkäemaksu võtnud.Anonüümselt sõimamine muidugi erilist julgust ei nõua…

kana
9 aastat tagasi
Reply to  Tundub,et

pole siin anonüümselt vaja sõimata,see avalik saladus vähemalt 10a,teame kes LUBASI tagasi ka kauples,loomulikult pidid teadma kedagi hästi……………

Säga
9 aastat tagasi

Aga papp on kogu aeg arvele tiksunud. Hea elu siin banaaniriigis, pikutad diivanil ja kohtus arutatakse asja mitu aastat. Ja kui nüüd ikkagi süüdi tunnistatakse, siis tuleb välja, et pätt pikemat aega tööl tagasi ja teeb teistele trahve. Eestis ongi ilmselt pätid kogu aeg võimul olnud.

Taebla
9 aastat tagasi

Kui jääb süüdi, siis ta ilmselt jätkata ei saa-Abipolitseinikuks või vähemalt vangivalvuriks saaks ehk. Sealt saab veel omakorda liikuda öövalvuriks või turvameheks.Edasi Soome ehitusele ja vanadele vangidele segu tegema:)

kana
9 aastat tagasi
Reply to  Taebla

pole probleemi las tuleb meite juurde,äkki saab tast veel asja…………