Haapsalu tähistab suurejooneliselt oma 735. sünnipäeva

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu 735 suviHaapsalu linn tähistab 735. sünnipäevaaastat 23. augustil toimuva kogu päeva katva kontsertprogrammiga, mille raames toimuvad Eestimaa taidlejate "Ava Lava Haapsalu 2014", rahvusvahelise bigbandide festival "Northern Venice Jazz" ning Tanel Padar & The Sun kontsert, teatas Haapsalu linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.

“Ava Lava Haapsalu 2014” on traditsiooniline kontsert, kus Haapsalu vanalinnas esinevad kultuurikollektiivid erinevatest Eesti linnadest.

Haapsalu Piiskopilinnuses toimuval rahvusvahelisel bigbandide festivalil "Northern Venice Jazz” osalevad Vanaja bigband Hämeenlinnast, Seaside Stompers bigband Hankost, MIBB – The University of Copenhagen Funky Bigband Kopenhaagenist, Haapsalu bigbänd ning GlamBand koos solistide Kelli Uustani ja Margus Jürissoniga .

Haapsalu välirestoranid pakuvad piiskopilinnuses parimaid sünnipäevatoite. Soovijatel on võimalus pidada pikniku. Haapsalu 735. sünnipäevatordi valmistab Eesti Leivatööstus.

Kaks tundi enne südaööd vallutab Piiskopilinnuse lava Tanel Padar & The Sun ning juubeliõhtu lõpetab suurejooneline Arnika ilutulestik.

Kõik sünnipäeva sündmused on linnakodanikele tasuta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maakas
9 aastat tagasi

Kõik sünnipäeva sündmused on linnakodanikele tasuta. Aga linnakülalistele ja lähinaabruse maakatele?

kodanikule
9 aastat tagasi

Tundud olevat võhik, kui seesugust juttu räägid. Eesti rahvale ja eristuvalt tänasele põlvkonnale ei ole sügavamalt hinge läinud küüditamise aastapäevad ja MRP, kus viimane verstapost mõjutas paljusid teisi pahesid meie rahva vastu. MRP allkirjastamise päev ei tohi olla meie pidupäev.

kodanik
9 aastat tagasi

Jätke jura, iga päev on mingi pakti aastapäev, nii ei saagi kunagi pidu panna. Kes tahab, võib surnuaia taga viina võtta ja pisaraid valada.

NB
9 aastat tagasi

Jälle irisemine,mis puutub siia kommunism ja natsism,mida 735 aastat tagasi ei tuntud aga Haapsalu sai siis linnaõigused. Edu Suklsele.

NB-le
9 aastat tagasi
Reply to  NB

Kust kohast sa oled välja lugenud, et 23.augustil 735 aastat tagasi sai Haapsalu linnaõigused?

Küsimus
9 aastat tagasi

Molotov-Ribbentropi Pakt (MRP)

Küsimus
9 aastat tagasi

Miks tahetakse Molotov-Ribentropi Pakti 75. aastapäeva nii suurejooneliselt tähistada? Kas häbi ei ole?

toomas
9 aastat tagasi

kalender räägib 23.08-st kui “kommunismi ja natsismi ohvrite mälestuspäevast” ?