Maa-amet pole nõus andma Kiltsi tööstuspargi maad Ridalale

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Ridala vald soovib endiselt Kiltsi tööstuspargi arendamiseks riigilt maad saada, kuid maa-amet on nõus andma vaid teede ja tehnorajatiste alust maad.

Kiltsi tööstuspargi rajamisel on üheks suurimaks takistuseks fakt, et maa, kus planeeritav tööstusala paikneb, kuulub riigile, mis ei ole senini olnud huvitatud territooriumi vallale andmisest.

Ühe korra on Ridala valla taotlusele juba eitavalt vastatud. Vald ei andnud alla ning jätkab pingutusi.

„Praegu on riigi seisukoht, et tootmis- ja äritegevuseks vallale maad ei anta. Antakse ainult teed ja tehnorajatised. Sellega ei ole me nõus. Meie taotleme munitsipaali kogu ala,“ ütles Ridala abivallavanem Helen Koppa. Jutt käib 45ha maa-alast.

Koppa sõnul praegu veel konkreetset otsust langetatud ei ole ning käivad vallavalitsuse ja riigi vahelised läbirääkimised.

Kiltsi tööstusala projektil on seos ka võimaliku lennuvälja taasavamisega. Lennuvälja jaoks on  ette nähtud suur krunt tööstusala servas, kuhu tuleksid planeeringu järgi angaarid, kus saaks tulevikus hoida ja tankida lennukeid.

Lennuvälja taasavamiseks vajamineva 20 000 euro sees need plaanid ei kajastu. „Need ehitised tuleksid Koppa sõnul alles arenduse hilisemas etapis.

"Võib-olla äärmised krundid ei olegi nii olulised. Lennuvälja poolne krunt võiks isegi jääda riigile, kui ka lennurada riigile jääb,“ tõdes Koppa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ISE
9 aastat tagasi

on laudas ja saba on rõngas, kas järgmise ulmena hakkab keegi kosmodroomi sinna ehitama, ulmelised projektid haapsalus; lihakombinaadi plats, teraviljakombinaadi plats, naftabaasi plats, kalakombinaadi plats, kom. kombinaadi asfalditehase plats, kalda tn. tagune, lisandus Spa ja elamurajoon puhastusseadmete kõrvale.

Anonüümne
9 aastat tagasi

Ega Ridala vald Jaapani küla ei ehitanud vaid Jaapani ärimehed ise.

Rolf
9 aastat tagasi

Vaevalt antakse Venemaa oht nii suur,et varsti siin vaja sõjalennuvälja ehitada ja maksuraha sõjarditele anda.Kui Venemaa meile kallale tungib saab meie partei ladvik siit ära lennata et Eestit kaitsta Rootsist näiteks.

unistada ju võib
9 aastat tagasi

ridala lõpetagu enne see jaapanlaste küla ehitus ja näidaku need muinasjutulised töökohad sellest arendusest, siis võiks edasi unistada