Saaremaa omavalitsuste liit ei lepi Saaremaa valla nimega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saarte HäälSaaremaa omavalitsuste liit (SOL) pole rahul, et Kaarma, Kärla ja Lümanda vald otsustasid ühinedes nimeks võtta Saaremaa vald, kirjutab Saarte Hääl.

“Me teeme märgukirja vabariigi valitsusele, siseministrile, Saare maavanemale,” vahendas SOL-i juhatuse eilset otsust organisatsiooni juht Raimu Aardam. “Eks me siis näe, mida meile vastatakse,” ütles Aardam, viidates, et kohe nad ühinemis- ja seega ka nimeotsust kohtus vaidlustama ei kipu.

SOL-i juhi sõnul on Saaremaa valla nimi neile vastukarva mitmel põhjusel. Üks põhjus on, et nimi võeti viimasel hetkel ja selle ümber ei saanud tekkida arutelu. “See valik ei olnud avalik,” märkis Aardam, lisades, et kõigepealt oleks pidanud olema ikka nimi, mis oleks juba ka kõikidest dokumendiprojektidest läbi käinud.

Teiseks märkis ta, et Saare maakonna põhine vald ja Saaremaa nimi ei olevat päris üks ja seesama.

Kolmanda asjana märkis Aardam ka seda, et Saaremaa valla nimi on eksitav, kuna nimi Saaremaa seostub ikkagi kogu saart või maakonda hõlmavate ettevõtmistega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hiidlane.
10 aastat tagasi

“Saaremaa” on tõesti üks põhjatult kole nimi. Pange parem vallale nimeks “Suur Tõll”, või lihtsalt “Tõllu vald”

.

.

muhulane
10 aastat tagasi

Kas Saare maakonna valdade ühinemisel, on meitel kohe kraaps peal, kui ühendvalla nimi juba ette Saaremaa vald oo?

nuputamist
10 aastat tagasi

Eks ta nats imelik ongi. Kas teised vallad siis polegi Saaremaa vallad? Mõni parem nimi on kindlasti olemas.