11

Haapsalu suvekodu sai Kodukirja preemia

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Carmen ja Jürgen Kuke suvekodu Haapsalus Ehte tänaval pälvis Aasta Kodu konkursil „Hea tundega kodu preemia“, teatas ajakirja Kodukiri peatoimetaja Malle Pajula.

„Väga helge, lausa bullerbylik kodu,” iseloomustas Pajula auhinnasaajat. „Sisustades võttis pere šnitti endisaegsest kuurortistiilist, inspiratsiooni sai aga tõepoolest ka lähedalt Wiklandi muuseumist. Kerged suvised värvid, naturaalsed materjalid ja uhke mantelkorsten lõid väga koduse terviku. Pole ime, et pere pea igal nädalavahetusel Tallinnast suuna Haapsalu poole võtab.“

„Hea tundega kodu preemia“ on 1000 euro kindlustusfirmalt Seesam.

Kodukiri korraldab kodukonkurssi juba 17. korda. Aasta Kodu on suurima peaauhinnaga kodukonkurss. Konkursi peatoetaja on K-rauta.

Ürituse patroon on Evelin Ilves.

Fotod: Priit Grepp, Kodukiri
Carmen ja Jürgen Kuke Haapsalu suvekodu
Carmen ja Jürgen Kuke Haapsalu suvekodu

Carmen ja Jürgen Kuke Haapsalu suvekodu

Carmen ja Jürgen Kuke Haapsalu suvekodu

Carmen ja Jürgen Kuke Haapsalu suvekodu

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
NO
NO

südamesoojusega rajatud kodu ei müüda, küll aga kinnisvaraprojekti.

mõistmatu
mõistmatu

ei ole kunagi aru saanud selliste võistluste hindamise kriteeriumitest aga kui vaadata tunnustatuid, siis kuidagi raha hais on kõigil küljes. Usun, et väga palju eesti suvekodusid on korrastatud suure südamesoojusega ja palju säästlikumalt ning odavamalt ning põhiline – ise. Selliste klantskodude saavutamine käib reeglina läbi palgatööjõu, hea kui pereproua näitab kataloogist näpuga asju, mida soovib.

mõistmatule
mõistmatule

Minu jaoks on mõismatu sinusuguste vingumine! Peaksime tänulikud olema,et keegi viitsib ja tahab meie vanalinnas oma majade eest ka hoolitseda,kui tänavapilti vaatad,siis siin on vägagi palju lagunevat risu! Mõni on sündinud/õppinud ehitajaks-siseviimistlejaks ,kes aga mitte,see võtab palgatööjõu,kumbki nendest aga ei tähenda seda,et oma kodu südamesoojusega ei ehitata!

müügis
müügis

Sama krundi õuemajal pole ka viga http://www.kv.ee/?act=object.show&object_id=2222227

...
...

See vana maja oli nii madal, et mina keskmist kasvu mees kartsin kogu aeg ennast ära lüüa vastu katuseräästat. Ja seal elas üks tädi, kes aastaid ei tulnud oma kodust välja. Aga see selleks.
Kahtlemata väärib iga tegu, mis meie väikest linna kaunimaks muudab, tunnustust. Aga asi on linna asjameeste- naiste otsustada.

mnjah
mnjah

eks ta ole. Mu meelest maitsekam kui kõik Saareväljad kokku!

...
...

Momendil on võidu saanud kodu 250 000 € müügis.
Vanast majast ei ole enam juba pea 25 aastat midagi alles. Vana maja lammutati maha ja ehitati uus. Umbes 15 aastat tagasi sõitis auto sellele, siis veel lõpuni ehitamata majale nurga pealt sisse. Vana on ainult kelder ja osa mantelkorstnast.

teadjale
teadjale

Kui võtad kätte raamatu Jalutaja teejuht Haapsalu, siis võid juba sealt lugeda, et see barokne puitmaja on küll tegelikult suuresti rekonstruktsioon,kuid siiski ääretult detailitäpne, jäljendatud on algupärast välisilmet. Kas see ei vääri tähelepanu? Haapsalu vanalinnas selline pärl peaks püüdma ka linna tähelepanu. Kui vanalinna ilme loomine ei vaja tähelepanu,siis mis veel?

miks?
miks?

Huvitav on see,et Haapsalu linn ei ole osanud seda kodu väärtustada,millise ajalooga ,lisaks mantelkorsten ja kuidas taastatud. Vääriks ka kindlasti auhinda Haapsalu linnalt!

tahaks teada
tahaks teada

Kust sulle küll nii väär info on saabunud? Kas oled ise seal kodus istunud,et miskit sellist võid suust välja ajada?

...
...

Aga päike ei paista sinna majja mitte kunagi. Tegu on töödeldud fotodega.

wpDiscuz