Lääne-Nigula vallavolikogu pelgab rahva kohalolekut

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne-Nigula vallavolikogu esimees Andres Kampmann leiab, et komisjonide istungid tuleb teha kinniseks, et ajakirjanikud kuulama ei saaks tulla. Foto: Arvo Tarmula / arhiiv
Lääne-Nigula vallavolikogu esimees Andres Kampmann leiab, et komisjonide istungid tuleb teha kinniseks, et ajakirjanikud kuulama ei saaks tulla. Foto: Arvo Tarmula / arhiiv

Lääne–Nigula vallavolikogu hääletas valla põhimääruse eelnõusse klausli, et volikogu komisjonide istungid on üldjuhul kinnised, lahtisest istungist teatatakse eraldi.

Otsus tuli üle noatera, sest volikogu esimees Andres Kampmann pidi selle küsimuse kaks korda hääletusele panema. Esimesel korral jäid hääled 8 : 8 viiki, üks volinik oli erapooletu.

Teisel hääletusel oli 7 volinikku avalike istungite poolt, 9 oli vastu, üks taas erapooletu.

Eelarvekomisjoni esimees, varem Taebla vallavanem Ülle Erman ütles volikogus, et komisjoni meelest võiksid istungid olla kinnised. Ermani sõnul on tööd lihtsam teha, kui koosolekul osalevad vaid selleks määratud inimesed.

Kinniseid koosolekuid pooldas ka volikogu esimees Andres Kampmann. Kui volinik Renek Loorens küsis, kui suur on oht, et võõraid tuleb koosolekule ja see võib tekitada probleeme, vastas Kampmann, et ajakirjandus võib huvi tunda.

„Et tegemist on töökoosolekutega, kus teemasid alles räägitakse selgeks, võivad avalikuks saada tööversioonid,” seisavad volikogu protokollis Kampmanni sõnad.

„Kui osalejaid on palju, ei ole arutelu nii töine,” ütles Kampmann eile Lääne Elule. „Isekeskis saaks komisjon rahulikult tööd teha ja liikmed arvamust avaldada.”

Kinniseid koosolekuid pooldas ka revisjonikomisjoni esimees ja külaelu komisjoni aseesimees Rutt Lillepea.

„Kui on vaja, saab koosoleku lahtiseks kuulutada,” ütles Lillepea.

Tema pooldas kinniseid koosolekuid seepärast, et muidu võidakse asju kontekstist välja rebida, pealegi ei valda kõrvaline inimene teemat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Õige
10 aastat tagasi

põhjendus ju, et komisjonide koosolekutelt ajakirjanikke eemal hoida. Volikogu istungid on avalikud ja seal tehakse lõplik otsus. Sealt saab ka ajakirjanik adekvaatset infot, mida lehes avaldada. Iga komisjonis öeldud lauset ei maksa püüdma minna.

Lugeja
10 aastat tagasi

Lehteke on teinud avastuse, leheruum vist vajas täitmist ja leidiski “midagi huvitavat”. Varsti ilmub vabandus ja elu läheb jälle edasi, nii tüüpiline…

lõvile
10 aastat tagasi

Lõvi on ennast üles kütnud, iga kommija kohta on sul midagi kobiseda. Lõvi, rahune maha, igal inimesel on õigus oma arvamusele. Miks sa sellest teemast nii põlema lähed, see ei ole veel maailma lõpp. Hinga 3 korda sisse-välja, ja ongi rahu majas.

lõvi
10 aastat tagasi

miks, kas oled 5 klass, ega vabatahtlikud ei otsusta, otsustab volikogu. ja sa imbetsill kardad debatti!:)

Ja mks
10 aastat tagasi

…peab raha kulutama valimisteks ja reklaamiks,kui asja otsustavad tänavalt tulnud vabatahtlikud? Mina aga soovin,et asju otsustaks valimistel võimule tulnud inimesed. Mulle tundub,et teema on üles võtnud tegelased,kes lihtsalt kaotasid valimistel….

lõvi
10 aastat tagasi

oh nüüd veel ilves suunas pimikusse:) mehed, teie maskid kukkusid eest. paljudele on see võimunatuke lihtsalt egotripike – see siin hea tõestus.

Potsataja
10 aastat tagasi

Tundub,et istungitele tungleb palju inimesi, kes soovivad kuulata/vaadata kuidas valla asju aetakse, aga tegelikult? Kas siis avalikud istungid on justkui etendus valla elanikele? Kuhu jääb koostöö, mida vabariigi president on korduvalt nentinud?

lõvi
10 aastat tagasi

uued juhid tõid vanad tuuled?

lõvi
10 aastat tagasi

ainult loll saab valitsuse kabineti istungit võrrelda kohaliku volikogu komisjoni istungiga või tohutu enesearmastaja. vali ise

milles siin see uudis seisneb?
10 aastat tagasi

täiesti tavapärane praktika ka nt valitsuse tasandil, kus valitsuse kabinetiistungid on kinnised.