Suguvõsaportaal geni.com on huvitatud eestlaste kalmistutarkvarast

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Hiljuti võttis üle-eestilise e-kalmistusüsteemi Haudi loonud firmaga ühendust populaarse USA suguvõsaportaali Geni.com tegevjuht, kes tahab eestlaste leiutist oma ettevõtmises rakendada, kirjutab Eesti Päevaleht.

Surnuaedade veebipõhise infosüsteemi Haudi abil leiab Eestis oma lähedase viimse puhkepaiga sekunditega. Peale asukoha on näha, millal oli surnu sünni- ja surmapäev, kes on veel samale hauaplatsile maetud ja mõnel juhul, kui on võetud vaevaks kirja panna, ka inimese elulugu või fotogi, kirjutab leht.

Tulevikus võiks koostöö Geni.com’iga võiks välja näha nii, et kui mõni ameeriklane leiab Geni kaudu oma Eesti vanavanavanaonu, tuleb talle automaatselt ka info, millal ta suri ja kuhu maeti.

“Praegu me aga alles arutame, kuidas seda teha, sest meie ärimudelid on erinevad: Genis peab osa info eest maksma, aga Eesti kalmistuportaalis onn otsingud inimetele tasuta,” ütles Haudi loonud IT-firma Spin TEK juhatuse liige Mari Pultsin.

Igal aastal külastatakse Eesti kalmistuportaali kokku 93 maailma riigist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz