Pühade ajal vältige ülesöömist

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pühadeaegne ülesöömine ja -joomine kipub kiirabile lisatööd kaasa tooma.

“Terviseamet hoiatab igal aastal, et ärge sööge ega jooge end pikkadel pühadel haigeks,” ütles terviseameti Haapsalus esinduse spetsialist Lea Kiis. Ta lisas, et pühad toovad kiirabile alati palju tööd kaasa.

Ka Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas soovitab BNSi vahendusel inimestel jõulupühade ajal mitte liialdada söögi ja alkoholiga, vaid käia hoopis väljas jalutamas ja anda nii kehale füüsilist koormust.

Adlase sõnul võivad rasvase toidu söömisega endale liiga teha eelkõige kroonilisi haigusi põdevad eakad inimesed ning lapsed. «Kui inimesed ei soovi peolauas olles perenaist solvata ja peavad kõiki roogi maitsma, siis tasub rasvase toidu vahele süüa kiudaineid, näiteks leivatooteid,» ütles Adlas BNSile.

Tema sõnul ei tasu liialdada ka alkoholi pruukimisega ning vanemad peaksid jälgima, et nende lapsed endale magusa söömisega liiga ei teeks. Eakad inimesed peaksid aga külla minnes kindlasti võtma kaasa neile määratud rohud, näiteks vererõhutabletid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments