Teatejooks kogus 2000 eurot laste raviks Haapsalus

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Annetuse üleandmine Haapsalu taastusravihaiglas: Vasakul Priit Eelmäe, Paremal Erik Pallase. Foto Veiko Võrklaev
Annetuse üleandmine Haapsalu taastusravihaiglas: Vasakul Haapsalu taastusravihaigla juht Priit Eelmäe, Paremal heategevusjooksu korraldaja Erik Pallase. Foto Veiko Võrklaev

Iga-aastase üle-eestilise heategevusliku laste teatejooksuga koguti tänavu annetustena 2000 eurot, mis läheb 6-aastase Eriku, 12-aastase Artjomi ja teiste liikumisvõime kaotanud laste raviks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses.

Teatejooksu üks eestvedajatest Erik Pallase avaldas tänu kõigile, kes on heale eesmärgile kaasa aidanud. „Suur tänu kõigile ligi 10 tuhandele lapsele, kes maikuus käisid teatejooksul heategevuse nimel jooksmas. Te olete väga tublid! Tänusõnad laste õpetajatele, Teatejooksude korraldajatele 21 linnas ning muidugi kõigile, kes ei pidanud paljuks võtta telefonitoru ja helistada annetustelefonil 900 7777. Tänu teile saavad liikumisvõime kaotanud lapsed taaskord rohkem raviteraapiat, mis nende arenguks on väga vajalik,” ütles ta.

Teatejooksuga kogutud annetused lähevad liikumisvõime kaotanud laste raviks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses (HNRK). Annetused jagunevad kolmeks ja lähevad 6-aastase Eriku, 12-aastase Artjomi ning teiste väikeste patsientide ravi toetuseks. 6-aastane Erik sündis elutunnusteta ja elule turgutades said arstid tema emale lubada vaid seda, et poeg hakkab kunagi silmi pilgutama, tänu taastusravile astub Erik aga tänaseks abivahendite toel juba ise väikseid samme. 12-aastasel Artjomil jäid sünnitrauma järel halvatuks mõlemad jalad ja üks käsi, kuid Haapsalus püütakse temagi taastusraviga abivahendite toel liikuma saada. Peale tema saab Haapsalus ravi veel sadu väikeseid patsiente. Eriku ja Artjomi lugusid saab lugeda kodulehel. Liikumisvõime kaotanud laste ravi HNRK-s saab toetada annetusega, helistades aastaringselt avatud heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

2012. aastal teatejooksuga kogutud annetuste toel on HNRK suutnud toona toetatavale kolmele lapsele Christellale, Hendrale ja Janarile igaühele pakkuda lisaks Haigekassa finantseeritud ravile veel kuni kümme ravipäeva. Samuti võimaldasid annetused ravipäevi sisukamaks muuta, kuna annetused tegid võimalikuks pakkuda lastele suuremas mahus teraapiaid, kui seda haigekassa rahastab.

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Laste heategevussündmus toimus maikuus samaaegselt 21 Eesti linnas: Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kohtla-Järvel, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Raplas, Sillamäel, Tallinnas, Tartus, Toilas, Valgas, Viljandis, Võrus. Teatejooksu korraldab spordivõistluste korraldamise ja sportlaste esindamisega tegelev MTÜ Tallinnmeeting. Teatejooksu suurtoetajad on kultuuriministeerium, Tallinna Sadam ja Kalev.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments