Lääne Elu paberleht 19. oktoobril

Madiken

madiken@le.ee

Merepäästeõppus: "kalalaevale" appi saabunud piirivalvurid pidid osutama esmaabi neljale kannatanule. Foto: Kaire Reiljan
Merepäästeõppus: "kalalaevale" appi saabunud piirivalvurid pidid osutama esmaabi neljale kannatanule. Foto: Kaire Reiljan

Hea valimistava viimane „autahvel”: hirm, jälestus ja mutikeste hullutamine

Urmo Kübar vabaühenduste liidust EMSL annab Lääne Elu arvamusküljel teada viimastest hea valimistava rikkumistest Eestis.

Perearstid jätsid veetorni maha ja kolisid haigemajja

Esmaspäevast võtavad perearstid Helle Saarsoo, Sirje Jupits ja Andri Meriloo patsiente vastu uues kohas, Läänemaa haigla operatsiooniploki tiivas.

Perearstide juurde pääseb See teatri poolsest uksest. Kui haigla peaukse ees kimbutab autoga tulijat parkimiskohtade nappus, siis perearstide ukse ees on avar parkla.

Narkoreidi käigus jäi vahele üks õpilane

Kolmapäeva õhtul otsisid politseinikud reidi käigus läbi Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilaskodu ja neljapäeva hommikul Noarootsi gümnaasiumi.

Kutsehariduskeskuse noored ostutusid narkootilistest ainetest puhtaks.

Ka alkoholijoobes alaealisi ei tabatud. Küll täiskasvanuid, kuid nemad politsei huviorbiiti ei kuulu.

Ratastoolikasutajad katsetasid tänavaid

Neljapäeval startis kümmekond ratastoolikasutajat retkele taastusravikeskusest vanalinna, et katsetada ratastooliga liikumisvõimalusi.

Retkeliste seas oli kauaaegseid ratastoolikasutajaid ja katseisikuid, kes istusid ratastooli esimest korda elus.

Martna mesiniku meeproovid on puhtad

Mürgitamise ohvriks langenud mesila omanik Arvo Kirs lasi mett analüüsida, kahjulikke aineid meest ei leitud.

600 grammi mett analüüsis terviseameti kesklabor 16 kahjuliku aine suhtes.

„Nüüd võin rahuliku südamega öelda, et mesi on söödav,” kinnitas Kirs.

Kutsekooli erialadest tulusaimad on arvutiteadused ja tehnika alad

Haapsalu kutsehariduskeskuse lõpetajad saavad keskmiselt 586 eurot brutopalka kuus, mis on kõigi Eestis kutseharidust andvate koolidega võrreldes veidi alla keskmise.

Portreed: Läänemaa aasta õppija Helle Jammer, aasta koolitaja Helju Viikmann.

Valimised Kullamaal

Kullamaal lähevad taas vastamisi Kodukant Kullamaa ja Reformierakond. Asi ei ole selles, mida kumbki lubab, sest arengukava on olemas ja selles ollakse üksmeelsed. Küsimus on, kes asjad ära teeb, sest võib-olla polegi vallale rohkem antud kui neli aastat, ütleb opositsiooniliider.

Lugu saab lugeda siit.

Linnapeakandidaadid ja meri

Kolm Haapsalu linnapeakandidaati rääkis jahisadamas, mida peaks ja mida keegi teha lubab selleks, et merelinna võimalusi paremini ära kasutada.

Lugu saab lugeda siit.

Läänemaa koolispordi liidu murdmaajooksu tulemused

Tänavused Läänemaa koolispordi liidu murdmaajooksu meistrivõistlused peeti Kullamaal. Kohal oli arvukalt koole, kuid paljud jäid ka tulemata. Tublid olid kõik lapsed, õpetajad ja koolid, kes osalesid. Samuti vedas järjekordselt ilusa ilmaga.

Läänemaa kabetajate tulemusi

Oktoobri alguses peetud Uno Lintsi IV mälestusturniirist võttis osa 33 kabetajat — 21 noort ja 12 täiskasvanut.

Täiskasvanute turniiri võitis Hiiumaa meister Raivo Rist, jättes teiseks Arvo Risti ja kolmandaks Kaari Vainoneni. Meie parim oli Marina Ivanovitš 5. kohaga, 6. kohta jagasid meie mehed Mati Paas ja Renee Pajuste.

Õhtusel õppusel kontrolliti piirivalvurite valmisolekut

Kolmapäeval kell 19.50 paiku saab Kuressaare merevalvekeskus hädaabikõne, kus antakse teada Topu lahes hätta sattunud kalalaevast.

Kalalaev „Soomus 1991” on madalikule sõitnud. Laev on jäänud küll stabiilseks ja vett sisse ei ole pääsenud, kuid mootorid on seiskunud, laeva sideseadmed ja GPS ei tööta. Vigastada on saanud neli meeskonnaliiget.

Teate peale tõmbavad kolm Haapsalu kordonis valves olnud piirivalvurit pinnaltpääste ülikonnad selga ja hüppavad kaatrisse, et abivajajaile appi tõtata.

Kas Tiina Lobja tuli, et jääda?

Lihulas on sel sajandil läinud aina nii, et tee, mis sa teed, tagasi sind ei valita. Eelmisel korral muutus Rahvaliidu nimekiri valimisliiduks, aga Anu–Lii Jürman jäi vallavanema kohast ikka ilma.

Ka seekord on seis samasugune, ainult nüüd on Reformi– ja Keskerakond teinud ühise valimisliidu, lootes saada volikogus 13 kohast 7.

Lugu saab lugeda SIIT.

Viis küsimust Lihula kandidaatidele: Millised on teie kolm kõige tähtsamat lubadust, kuidas need ellu viite? Kes on teie vallavanema ja volikogu esimehe kandidaat? Mitu kohta loodate volikogus saada, milline oleks ideaalne koalitsioon? Mis on Lihula kõige valusamad probleemid ja kuidas teie neid lahendaksite? Hinnang praegusele vallavõimule: mis on hästi tehtud, mis halvasti?

Mis on Lihulas hästi ja mis halvasti? Mida ootate uuelt vallavõimult?

Vastavad lihulalased Larissa Mandel, Aleks Lotman, Malle Jakobson, Merike Palm, Mati Mandel, Tiina Ulm ja Krista Kallavus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Põliselanik
10 aastat tagasi

Valimised Kullamaal.

Mõõt on täis.
Kodukant Kullamaa tegude reas on võimu teostamine ja ametiseisundi positsioon kallutatud.
Valeandmete esitamine notarile ja vallavalitsuse vale otsus, millega otsustas leseema ja kolme lapse ehitatud hooned ära võtta (omand) ja määrata kompensatsiooni (riigi raha).
Tänaseks on elusolev 92 aastane omanik olnud 5 kuud 100% ilma pensionist, polegi õigust süüa! Hea tervis annab jõudu elamiseks.
Aus, kvaliteetne haridus valda juhtida, hoolivus inimestest, ettevõttlikuse võimekus on vallas edasiviiv jõud.