Kullamaa meenutab Jaan Veidermanni

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Laupäevase Kullamaa rahvuspäeva on kullamaalased pühendanud oma koolmeister Jaan Veidermanni 160. sünniaastapäevale ja Eesti Vabariigi 95. sünnipäevale.

Legendaarne Jaan Veidermann olla 1880. aastal oma habeme maha ajanud ja selle eest saadud raha Kullamaa puhkpilliorkestrile pillide ostmiseks annetanud. Laupäeval räägivad Kullamaal Jaan Veidermanni koolmeistri– ja ajakirjanikutööst kuulda koduloolane Kalju Kurepalu ja akadeemik Mihkel Veiderma.

Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva tähistab Eesti vabariigi riigivanema tamme mälestusmärgi pidulik avamine kell 12.00 Tobiase pargis.

Kell 12.30 Kullamaa saab kultuurimajas kuulata Vigala meeskvinteti ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia üliõpilase Liisa Veiderma kontserti ning Kullamaa Keskkooli vilistlaste ja praeguste õpilaste ettekandeid kodukandi haridustegelastest.

Kell 18.00 on Kullamaa kultuurimajas Hageri näiteringi etendus “Pildikesi Lauluisa noorpõlvest ehk Kreutzwald Hageris”.

Sündmuse korraldaja on Kullamaa vald kultuurijuht Loit Lepalaane eestvedamisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments