Läänemaal on nüüd kaks MOBO-rada

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Paralepa MOBO-raja infotahvel on Fra Mare spaa kõrval oleva parkla terviseraja infostendi küljes. Foto: erakogu
Paralepa MOBO-raja infotahvel on Fra Mare spaa kõrval oleva parkla terviseraja infostendi küljes. Foto: erakogu

Kasutamiseks on valmis ja aktiveeritud Läänemaa teine, Paralepa mobiiliorienteerumisrada ehk MOBO-rada, teatas Mati Kallemets orienteerumisklubist Okas.

Paralepa püsiraja 22 kontrollpunkti asukohti tähistatavad vaiad on varustatud MOBO infotahvlitega, millel on kujutatud ruutkood (QR-kood) ja kontrollpunkti tunnus. Paralepa MOBO-raja infotahvel asub Fra Mare spaa kõrval oleva parkla terviseraja infostendi küljes, samas on stardi koht.

Paralepa MOBO-rada on Eestis avatud MOBO-radade nimekirjas 25. Läänemaal on kasutusel eelmise aasta oktoobris valminud 21 kontrollpunktiga Palivere MOBO-rada, millel on tehtud 345 märget.

MOBO seob tänapäevase tehnoloogia ja traditsioonilise orienteerumise, pakkudes võimaluse orienteeruda endale sobival ajal. Kontrollpunktid on maastikul tähistatud infotahvliga, kus on lühijuhend ja vastav unikaalne ruutkood. Märke tegemiseks tuleb pildistada telefoniga ruutkoodi ja serverisse saadetakse kinnitus, et oled punktis käinud.

Leheküljel mobo.osport.ee peetakse statistikat enim kontrollpunkte läbinud mobiilorienteerujate vahel ja sealt leiab ka rohkem infot MOBO–raja kohta.

Paralepa MOBO-rada valmis spordiliidu Läänela, SA Eesti Terviserajad, Eesti Orienteerumisliidu, OÜ Tak-Soft (Tarmo Klaar) ja Orienteerumisklubi Okas koostöös. Läänela plaanib septembris teha Paralepa MOBO-rajal algajatele koolituse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments