Ühing aitab vaegkuuljatel elada täisväärtuslikku elu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa vaegkuuljate ühingu pere käis tänu Haapsalu linnavalitsuse tugevale toetusele Tallinnas Eesti Vaegkuuljate Liidus koolitusel. Külastati ka tuletorni, Kadrioru parki ja Lennusadamat.

“Ehk küll reisid on eakatele väga väsitavad, tunneme, et ei ole me kuuljatest viletsamad midagi!” sõnas Läänemaa vaegkuuljate ühingu juhatuse liige Helju Paiso.

Ta lisas, et kui mõnel halvenenud kuulmisega inimesel on tekkinud küsimusi, siis vastatakse neile rõõmuga telefonidel 4729391, 4755168, 4735895 ja mobiil 5240325. Suvel on sobivam aeg helistamiseks õhtul.

Halvenenud kuulmisega inimeste probleemidega hakati Eestis tegelema 1980. aastatel kui Tartu Ülikooli (toonase Tartu Riikliku Ülikooli) teadlastel valmis asjakohane uurimustöö. Kuna kuulmisabivahendite kasutamisel tekkis probleeme, siis loodi Soome KHL-i abiga ka Eestis 1993. aastal vaegkuuljate ühing (ECKÜ), hiljem EVK Liit. 20. tegevusaasta jooksul on loodud kõigis maakondades halvenenud kuulmisega inimeste abistamiseks ühingud.

Ka Läänemaal on juba üle 10. aasta oma ühing, mille tegevuse eesmärgiks on õppida kuulmispuudega toime tulema, anda infot ja aidata lahendada tekkinud probleeme. Paiso rääkis, et kuna halvenenud kuulmine lükkab inimese normaalsest elust kõrvale, siis, et seda veidigi korvata, on Läänemaa Ühing oma olemasolu jooksul organiseerinud palju parimate arstide loenguid, samuti muid huvipakkuvaid õppusi. “Oleme külastanud mitmeid sõsarühinguid ja nemad meid. 11 aasta jooksul oleme suutnud Eestimaale ringi peale teha,” lausus ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments