Augustibluusi eel avati Haapsalus uus ööbimispaik

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Mustika maja elutuba. Foto: Puhka Haapsalus majutus
Mustika maja elutuba. Foto: Puhka Haapsalus majutus

Vastavatud Mustika külalistemaja ootab ööbima eelkõige peresid, kuid perenaine Marju Raudsepp ütles, et oodatud on ka kõik teised, kes Haapsalut avastada soovivad.

Mustika külalistemaja asub linna piiril, Paralepas ja on Raudsepa sõnul inimeste majutamiseks põhimõtteliselt valmis, kuigi üht-teist on veel kohendada ja paberimajandus korda ajada.

“Suve alguses kuulsime mitmelt tuttavalt, et ühele või teisele üritusele jäi ööbimiskoha puudumise pärast tulemata ja seepärast kiirustasime nii, et Augustibluusiks ikka valmis saaks, et mõnel perel jälle vähem muret oleks,” selgitas Raudsepp.

Paarismaja on 2,5 kilomeetri ehk väikese autosõidu kaugusel kesklinnast. Maja mõlemas pooles on võimalik ööbida seitsmel inimesel. Lisaks kolmele magamistoale on mõlemas pooles olemas saun, avar elutuba ning köök. Just söögitegemisvõimaluse ja avara aia olemasolu tõttu peab Raudsepp maja sobilikuks eelkõige peredele.

Mustika külalistemaja on alles Puhka Haapsalus majutuse nimetuse taga peituva projekti esimene verstapost. Valmimisel on veel ka Sadama maja ja Suur-Mere maja. Sadama maja on samuti paarismaja, Suur-Mere maja tuleb plaani kohaselt rohkemate tubadega, mida saab üürida üksikult. “Nende majadega on rohkem tegemist, ilmselt avame uuel hooajal,” arvas Raudsepp.

Majade omanikega on sõlmitud rendilepingud, remondi- ja muud tööd tehakse Raudsepa sõnul oma rahadega.

Raudsepp lisas, et täna on Haapsalu niivõrd ilus linn ja tänu üritustele ja kohvikutele on siin rohkem elu. “Leidsimegi, et majutus peaks muule elule järgi jõudma,” märkis ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Marii
10 aastat tagasi

Seda võite ehk tegijatelt endilt küsida 🙂

külaline
10 aastat tagasi

Kas Sadama maja on praegune Laine, mis vist asub Sadama tänaval.