Linn saatis ministeeriumile ettepaneku lisada raudtee taastamine transpordi arengukavasse

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu linn saatis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kooskõlastusringil olevale “Transpordi arengukava 2014–2020” eelnõule ettepaneku lisada Riisipere-Haapsalu-Rohuküla raudtee ehitus. Kirjale lisati ka kõik toetusavaldused Riisipere-Haapsalu-Rohuküla rongiliini taastamiseks.

Haapsalu volikogu esimees ja rongiliikluse taastamise töögrupi esimees Jaanus Karilaid ütles, et lisatud toetusavaldused näitavad, et tegemist on maakonna piiridest väljuva teemaga. “Kõik need toetusavaldused raudtee taastamiseks näitavad, et tegemist on ülemaakondliku teemaga, mille kiirem lahendus on kõigi huvides, kes suudavad mõelda enda ninaesisest kaugemale,” lisas Karilaid.

Ettepanekule lisati järgmised toetusavaldused: avaliku huvi kinnitus MKMile Riisipere-Haapsalu-Rohuküla raudtee taastamise toetuseks (Läänemaa KOV volikogu liikmete allkirjadega dokument, millele on alla kirjutanud ka Hiiu maavanem ning Nissi vallavanem), Haapsalu linnavolikogu kuuenda koosseisu otsus luua töögrupp rongiliikluse taastamiseks, Märjamaa vallavolikogu toetusavaldus, Raplamaa omavalitsuste liidu toetusavaldus, linnade liidu volikogu toetusavaldus ja Tõrva linnapea toetusavaldus.

Lääne Maavalitsuse poolt raudtee taastamiseks tehtuga (tasuvusuuring, planeering jm) saab tutvuda aadressil: https://laane.maavalitsus.ee/et/raudtee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
To seosetu
10 aastat tagasi

Mis seal nii väga imestada, teades Läänemaal lugupeetud Aksel Kabritsa poeg Tõrva linnapea Agu Kabrits on Haapsalu juurtega ja Läänemaa asjad lähevad temalegi korda.

seosed
10 aastat tagasi

Tõrva linnapea toetusavaldus paneb ilmselt asja liikuma, nii hea rongiga Haapsalust Tõrva sõita! Ju-huuuuu~~~ DDDD