Läänemaal on tänavu peatunud rekordiliselt turiste

Madiken

madiken@le.ee

Läänemaa majutusasutustes peatujate arv on tänavu septembrikuise seisuga viimase kaheksa aasta suurim. Ka terves Eestis on sel aastal peatunud rohkem inimesi kui ühelgi varasemal aastal esimese üheksa kuu jooksul.

Läänemaa majutusettevõtetes on üheksa kuu jooksul ööbinud ligi 140 000 inimest. Möödunud aastal samaks ajaks oli külastajaid 135 000, varasematel aastatel vähem.

Kõigist Läänemaa majutuskohtadest olid septembris täidetud 43 protsenti tubadest ja 33 protsenti voodikohtadest. Möödunud kahel aastal oli tubade ja voodikohtade täitumis paar protsenti kõrgem, kuid see tuleneb sellest, Läänemaal majutusasutustesse on 128 voodikohta juurde tulnud.

Ööpäev Läänemaa majutusettevõttes maksis septembris keskmiselt 20 eurot. See on jällegi pisut kallim kui möödunud aastatel.

Eesti majutusettevõtetes on tänavu peatunud 2,2 miljonit sise- ja välisturisti, mullu septembriks oli peatujaid neli protsenti vähem. Külastajatest 1,5 miljonit olid välis- ja 740 tuhat siseturistid.

Kõikide Eesti majutusettevõtete arvestuses oli septembris täidetud 45 protsenti tubadest ja kolmandik voodikohtadest. Ööpäev maksis keskmiselt 32 eurot.

Allikas: Statistikaamet.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments