Juulis saab suvebussiga iga päev Dirhamisse ja tagasi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Juulikuus saab Haapsalust sõita suvebussiga Dirhamisse ja tagasi.

Iga päev sõitvas bussis on 21 istekohta. Bussi mahuvad mõned laste suvekärud, kuid mitte jalgrattad.

Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Merle Mäesalu sõnul ei realiseerunud algne suur plaan panna sõitma 30 istekohaga buss järelhaagisega jalgrataste vedamiseks. “See ületas meie finantsilisi võimalusi igatpidi,” põhjendas Mäesalu.

AS L&L oli valmis lisama liini kuuks ajaks seniste tingimustega, lepingus aga jalgrattahaagise vedamist ei ole, lisas Mäesalu. Suvebussil kehtib sama kilomeetritariif mis teistel liinidel.

Huvilised, kes soovivad Noarootsi piirkonnas sõita jalgratastega, saavad neid laenutada kohalikelt ettevõtjatelt.

Buss väljub Haapsalu bussijaamast 1. kuni 31. juulini iga päev kell 10.30 ja tagasi Haapsallu Dirhamist kell 16.20. Bussi nr 28 sildil on kirjas Suvebuss. Buss peatub kõigis marsruudil olevais bussipeatustes ning sõidab Dirhamisse tund aega.

Sõiduplaanis on arvestatud ka ümberistumise võimalustega teistelt maakonnaliinidelt. Näiteks saavad Taebla elanikud sõita kell 10.34 (E–L) liiniga nr 36 (Haapsalu–Taebla–Linnamäe) Linnamäele, et istuda seal ümber kell 10.50 väljuvale suvebussile. Õhtul tuleb Taeblasse sõitjatel ümber istuda Rannaküla peatuses. Suvebuss jõuab Rannaküla peatusse kell 17.05 ja liin nr 36 Haapsalu–Taebla–Palivere väljub sealt kell 17.16 (E–R).

Lisainfot ümberistumisvõimaluste kohta saab portaalist www.peatus.ee ja Läänemaa Turismist: 473 3464, 473 3248 ja info@visithaapsalu.com.

Suvebussi liinile toomist toetavad rahaliselt Haapsalu linn, Ridala, Oru ja Noarootsi vald ning AS Swedest Motel Group.

Infot suvebussi kohta saab AS L&L telefonidelt: 5661 2705, 5661 2702, e-posti aadressilt: aare@ll.ee ning Lääne maavalitsuse kodulehelt, kus on üleval ka sõiduplaan.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Bart
11 aastat tagasi

See on väga hea et arvestati Taebla inimestega.
Meeldivalt üllatab ka see et küsitlusest mida rahvas tahab leiti ka lahendus asjale.Pole hullu et unistati suuremast asjast.
Tänud algatajatele.