Linnade liidu juhatus toetas Haapsalu raudtee taastamist

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Täna Haapsalus oma koosolekut pidav linnade liidu juhatus võttis vastu toetusavalduse Haapsalu raudtee taastamiseks.

Peaminister Andrus Ansipile, majandusminister Juhan Partsile ja regionaalminister Siim–Valmar Kiislerile adresseeritud toetusavaldus võtab lühidalt kokku põhjused, miks on vaja raudtee taastada.

Avaldus toonitab, et moodne, kiire ja ohutu raudtee on eeldus konkurentsivõimelise elukeskkonna loomisel Lääne–Eestis. Samuti on raudteel suur roll investeeringute toomisel Läänemaale.

Haapsalu linnavolikogu Jaanus Karilaiu ettekanne Haapsalu raudtee teemal pakkus juhatusele nii suurt huvi, et Karilaiul paluti saata laiali raudteeuuringu materjali.

Karilaiu sõnul kulub raudtee taastamiseks 40 miljonit eurot ja ekspluatatsiooniks 400 000 eurot. Eesti riigieelarvet ja eurotoetusi arvesse võttes ei ole see ületamatult suur summa, ütles Karilaid.

„Toetame raudtee taastamist juhatuse poolt ja teeme volikogule ettepaneku samuti toetada,” ütles linnade liidu juhatuse esimees, Tallinna abilinnapea Taavi Aas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments