Täna õhtul näeb Haapsalus mustkunsti

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Täna õhtul annab Haapsalu kultuurikeskuses poolteist tundi kestva etenduse „Unplugged” mustkunstnik Jürgen Veber.

Veberi pressiesindaja Gerda Raag ütles, et õhtune etendus on täis salapära ja trikke, millest on raske aru saada, kuidas sellised asjad on üldse võimalikud.

„Ülaltusi on palju ja õhus on maagiat,” sõnas Raag.

Raagi sõnul saab sõna unplugged etendusel täiesti uue tähenduse. „Kui bänd annab unplugged kontserdi, tähendab see üldjuhul etteastet elektririistadeta. Antud  juhul on tegu Veberi vaat et kõige enam elektrit täis etteastega,” ütles Raag. „Eesmärk on tekitada vaatajais tunne, justkui viibiksid nad otse imede keskel. Saku suurhallis on seda raske saavutada, sest publik vaatab etendust kohati 40 meetri kauguselt. Haapsalus toimub aga kõik nagu peo peal.”

Haapsalu on viimane linn Eesti väikelinnade tuuril, edasi suundub Veber Ameerikasse.

„Haapsaluga saab pidu läbi,” sõnas Raag.

Eesti–tuuril läbiti kuus väikelinna, kuhu mustkunstnik seni ei olonud oma trikke näitama jõudnud.

„Ema ütles mulle poisikesena, et enne Pariisi käi Nuustakul ära,” ütles esinemispaikade valiku kohta Jürgen Veber. „Hakkasin mõtlema ja leidsin, et hoolimata kuuest aktiivsest tegutsemisaastast, on kõik mu senised etendused jäänud võrdlemisi pealinnakeskseteks ja, rääkimata Nuustakust, pole ma seni esinenud sellistes paikades nagu Võru, Põlva, Viljandi, Valga, Põltsamaa ja Haapsalu.”

Veber lisas, et iga linnaga seob teda midagi väga erilist. „Mis see aga täpselt on, selgub etendusel,” ütles ta.

Kui Võrus ja Viljandis oli rahva huvi mustkunsti vastu nii suur, et Veberil tuli anda lisaetendus, oli Haapsalus täna keskpäeval veel pileteid saada.

„13. ja 18. ritta ja veel paari kohta,” sõnas Haapsalu kultuurikeskuse peaadministraator Kädi Jõgi.

Jõgi lisas, et piletimüük on elavnenud just viimase nädala jooksul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments