220 Energia: elektri mai börsihind kuni viiendiku võrra fikseeritud hinnast odavam

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Tänavu mais langes Eestis elektri börsihind 37,14 euroni megavatttunni kohta. Kaalutud keskmine börsihind käibemaksuga oli kliendi jaoks 4,56 senti/kWh kohta, millega võrreldes suurima elektrimüüja hetkel kehtiva aastase fikseeritud hinnaga säästsid börsilt elektriostjad maikuus umbes 20 protsenti.

220 Energia müügijuhi Vahur Kuke sõnul mõjutasid maikuu elektri börsihinda Eestis eelkõige Lätis hüdrojaamade tootmismahtu suurendanud Daugava suurvesi ja jõudsalt täitunud Skandinaavia veereservuaarid. Fossiilkütustel elektrijaamade tootmismahtude suurendamist eelmise aastaga võrreldes on soosinud madalam süsihappegaasi hind, tarbimine on jäänud samaks.

„Tänaseks on viis kuud järjest börsihind olnud alla fikseeritud hinna, mis näitab, et fikshinna pakkujate risk on jäetud klientidele mahus, mis muudab börsihinnaga elektriostu pikemas perspektiivis säästlikumaks,” sõnas Kukk. „Meie 220 börsihinnaga pakettide kasutajatele on see kahtlemata valikut kinnitav uudis. Alates juulist fikspaketi börsipaketi vastu vahetada soovivatel klientidel on aega järgmise nädala lõpuni.”

220 Energia OÜ on põhiosas  Eesti ja vähemusosas Soome erakapitalil põhinev elektrimüügi ettevõte, kelle eesmärk on pakkuda soodsa hinnaga elektrit era– ja äritarbijatele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments