Juhtkiri: Viimaks võit

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tean omast käest, kui kaua on Haapsalu noored uut rulaparki oodanud. Kui palju nad on oma vanemaid vaevanud: „Vii mind Paliverre, seal on park!” Kümned mu sõbrad–tuttavad on Paralepa rulapargis üles kasvanud, nüüd Haapsalust ära kolinud ja rula nurka visanud, kuid siinse ekstreemspordi edendamise eest võitlevad nad edasi. See toob neid ikka ja jälle kodulinna tagasi. „Missioonitundest,” ütles üks neist. „Ma ilmselt enam ühestki atraktsioonist alla ei sõida, aga skatepark peab Paralepas olema,” nentis teine.

Paralepa rulapargile pühendatud Facebooki rühmades on sadu huvilisi. Pooled neist on aktiivsed sõitjad, ülejäänud näitavad, kui tähtis on park noortele, ütles Läänemaa ekstreemspordiklubi juht Ardo Huul. Kahe aasta jooksul on noored raha palunud linnalt, taotlenud EASist, kogunud ise, korraldanud rulapargi päästmiseks grafitikunsti müügi. Edendustööst hoolimata jäid noored ilma nii sisepargist (kõrge rendi tõttu) kui ka välipargist (iganenud ja ohtlik). Reedel avatav väike, aga uhiuus Paralepa rulapark on märgilise tähendusega.

Need sadakond noort sõidavad oma rula või rattaga niikuinii: kui mitte pargis, siis tänaval. Kõigile on parem, et nad spordiksid selleks mõeldud kohas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jak
10 aastat tagasi

Imelik värk, merelinnast lasete maailmatasemel purjetamistreeneri ära, vaatate lihtsalt pealt, kuidas ta teise merelinna läheb, nüüd ehitate mingi 20 tonni eest ei tea mis asja.

rula
10 aastat tagasi

no see on küll nüüd eriline võit. Aeg oleks staadioni tartaan välja vahetada. või sada muud paremat asja

max
10 aastat tagasi

Ja selle peale raisatakse terve juhtkiri ära. No mida võitu!?