Taebla kool saab 165

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

10. mail tähistame Taebla kooli 165. aastapäeva. Mul on hea meel tervitada kõiki neid, keda vana ja uus koolimaja on aastate jooksul kokku liitnud.

Taebla koolis on aastate jooksul õppetööd juhendanud 217 õpetajat, 20 koolijuhti, 7 õppealajuhatajat. Keskkooli 35 aasta lõpetanuid on 847 ja kevadel peaks lisanduma veel 18. Kokku 865. Nende hulgas on 31 hõbe– ja 11 kuldmedalisti. Et 1000 lõpetajat kokku saada, oleks vaja veel kuus lendu.

Õpetajate kaader on Taebla koolis olnud püsiv, mida illustreerib suur keskmine koolis töötatud aastate arv. Suurima staažiga on Eda Lääs 48, Helve Viilmaa 46, Marika Kerge 39, Malle Niit ja Reet Tomingas 35, Tiina ja Jaanus Mägi 33, Siim Prank 32, Tiina Prank 31 ja Reet Kasemets 30 aastaga. Ükski praegu töötav pedagoog ei ole suutnud ületada Maimu Klissi 50 aastat.

Gümnaasiumis õpetati kunagi lüpsioperaatoreid ja masiniste, siis oli kolhooside ja sovhooside kõrgaeg. Hiljem pakkusime ja pakume siiani kolme, kohati lausa nelja võõrkeelt, majandusõpetust, joonestamist, lihtsamat ja keerulisemat matemaatikat, peotantsu ja autoõpetust.

Koolis on välja kujunenud kindlad traditsioonid, mis aastate möödudes on väheke muutunud. On üritusi, mis tulevad ja lähevad vastavalt ühiskonnas olevate trendidega.

On jäänud klassiõhtud, spordipäevad, jõulu– ja kevadkontserdid, näitused, vabariigi aastapäeva tähistamine, kohtumised huvitavate inimestega, ühised teatrikülastused, ekskursioonid, peotantsuvõistlused, katsed gümnasistidele ja kevadised viimase koolikella päevad, laulu– ja tantsupidudel osalemine. Lisandunud on mitmesugused projektiüritused.

Pühendunud õpetajad saavutavad häid tulemusi nii õppetöös kui ka huvitegevuses.

Üheks kooli edukuse indikaatoriks peetakse siiani riiklike eksamite tulemusi. Võime saavutatuga rahul olla, sest oleme suutnud need hoida Eesti keskmisel tasemel, jõudnud esikümnessegi. Ise peame oluliseks meie lõpetajate edasiõppimist kõrgkoolides, kutseõppeasutustes. Tähtis pole mitte ainult neisse sisse saada, vaid seal püsida ning leida oma koht elus.

Õpikeskkonda oleme püüdnud täiustada. Peaaegu igas klassis on videoprojektorid, sisustatud on arvutiklass, majas toimib Wifi ja elektroonne koolikellasüsteem. Eelmisel suvel uuendati kogu piksekaitsesüsteem. Käib elektrisüsteemi korrastamine. Kohe valmib koostöös Taebla Hariduse, Kultuuri ja Spordi Edendamise MTÜga jõusaal.

Jaanus Mägi,
Taebla gümnaasiumi direktor

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments