Feralmet hakkab juunist Pullapää jäätmejaama majandama

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Pullapää jäätmejaama hakkab juunist opereerima Feralmet, kes tegutseb seal vanametalli kokkuostajana juba praegu.

Praeguse operaatori Ragn-Sellsi leping lõppeb 31. mail. Ridala vald sõlmis Feralmetiga kümneaastase lepingu, et ettevõte saaks ehitada jäätmejaama vajalikke hooneid, ütles vallavanem Toomas Schmidt.

Ragn-Sellsile maksavad omavalitsused praegu opereerimise eest 756 eurot kuus, sellest maksavad suurema jao linn ja lähemad vallad. Edaspidi omavalitsused enam jäätmejaamale peale maksma ei pea, ütles Ridala abivallavanem Helen Koppa.

Tavakodanikule muudatusi ei tule: jäätmeid, mida sai enne tasuta ära anda, võetakse ka edaspidi tasuta vastu. Mille eest tuleb maksta praegu, tuleb maksta ka edaspidi, kuid hinnad võivad turuolukorrast olenevalt tõusta või langeda, lisas Koppa. Samaks jääb ka vastu võetavate jäätmete nimekiri.

Küll aga pikeneb jäätmete vastuvõtu aeg. Praegu ei saa jäätmeid ära anda esmaspäeval ja teisipäeval, juunist võetakse jäätmeid vastu esmaspäevast laupäevani, st nii, nagu praegu käib vanametalli vastuvõtt.

Mais hakkab mööda Läänemaa asulaid sõitma ohtlike jäätmete kogumisauto. Koppa soovitas seda võimalust kasutada, sest ohtlike jäätmete litsentsi saamine võib aega võtta ja Pullapääl võib juunis tulla seetõttu ohtlike jäätmete vastuvõtul paus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
A8
10 aastat tagasi

Et siis ridala vallavanem võtab viimast?

a8
10 aastat tagasi

Kas jaam anti otsustuskorras või korraldati ka hange? Sõnagi hankest pole!?

ikka
10 aastat tagasi
Reply to  a8

käsi peseb kätt