ERRi portaal ja ETV vahendavad homset rahvakogu arutelu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Homme koguneb viissada inimest üle Eesti Tallinna lauluväljakule, et selgitada välja, milliseid rahvakogu veebilehel tehtud ettepanekuid eelistavad eestimaalased siinsete poliitikaprobleemide lahendamiseks.

Vanuse, soo ja elukoha poolest Eesti rahvastikku proportsionaalselt esindavad rahvakogu liikmed arutlevad ja hääletavad selgeks oma eelistused viiel erineval teemal: rahva aus kaasatus ja laiem osalemine poliitikakujundamises valimistevahelisel ajal, erakondade rahastamise ausus ja kontrollitavus, ühidkondliku ruumi politiseerituse vähendamine, erakondade aus ja elav konkurents ning valija hääle kaalukus valimistulemuste otsustamisel.

Erinevate teemade hääletus peaks algama vastavalt kell 12.40, 13.50, 15.00, 16.10 ja 17.20, vahendab ERR Uudised. Muu hulgas otsitakse vastust küsimustele, kuidas arutada rahvaalgatusena tulnud ettepanekuid riigikogus, kes tohib erakondadele annetada, kas riigikogu liikmed tohiks kuuluda riigiettevõtete nõukogudesse, kas ja kuidas langetada valimiskünnist ning kas presidenti peaks valima otsevalimistega.

Väljavalitud ideed esitatakse aprillis riigikogule, mille õiguskomisjonist sõltub, kas ja kuidas ettepanekud seaduseelnõudeks vormuvad.

Otseülekanne rahvakogult algab ERRi portaalis kell 10.45. ETV näitab otsesaadet, kus muu hulags võetakse kokku kogu päeva hääletustulemused, algusega kell 17.15.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments