Leinamaja laiendus võib alata

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa haigla võib valmistuda leinamaja laienduseks ja perearstikeskuse rajamiseks, sest reedel kiitis linnavolikogu selle plaani heaks ja esmaspäeval tuli luba ka haigla nõukogult.

„Andsime loa,” ütles haigla nõukogu liige Helle Saarsoo.

Läänemaa haigla peaarst Tõnis Siir ütles, et leinamaja laienduse projekt on olemas ja kui perearstikeskuse projekt on ka valmis, saab teha ehitushanke ja pidada pankadega laenukõnelusi.

Linnapea Urmas Sukles selgitas reedel volikogus, et leinatuba peab küll eraettevõtja, kuid see asub Läänemaa haiglale kuuluvas majas, kus on ka haiglale vajalik ja remonti vajav surnukuur.

Läänemaa haiglas sureb aastas umbes sada inimest. Teist niisama palju lahkunuid tahetakse matuste korraldamiseni hoida haigla morgis.

Kuigi Haapsalus on leinatalituseks muidki kohti, näiteks kirikud ja kultuurikeskuse rõdusaal, peetakse rohkem kui pooled talitused leinatoas. Pooled leinatoast ära saadetud lahkunud maetakse metsakalmistule.

Nüüd pakkuski linn võimalust, et haigla võtab 250 000 eurot laenu, renoveerib leinamaja ja soklikorruse operatsiooniploki all perearstidele.

Linn toetab haiglat 100 000 euroga, makstes kümne aasta jooksul 10 000 eurot aastas. Leinamaja ja perearstikeskuse rendist jätkub laenu tagasimakseteks, nii et linna toetuse saab haigla kasutada muuks remondiks.

Suurem ehitus peaks Siiri sõnul jääma suveks, et suve lõpuks oleks nii leinamaja kui ka perearstikeskus valmis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments