Juhtkiri: Jääteeturism

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Mis on jäätee? See on raskesti planeeritav ja ebastabiilne, aga talviti hõlbustab saareasukate ja noarootslaste igapäevaelu ning on seega vajalik.

Paarikümne Euroopa autoajakirja saadikute külaskäik Väinamere jääteile möödunud nädalal meenutas aga uuesti, et välismaalaste meelest ei ole see mitte pelgalt praktiline, vaid erutav ja põnev meelelahutus.

Siin käinud kutid töötavad Euroopa tuntuimates autoajakirjades, on näinud kõike ja hullematki (nende hulgas “Top Gear” – suusatornist autoga alla hüppamine ei ole sugugi kõige hullem ekraanil nähtud trikk).

Meie jääteil sõitu kirjeldasid osalejad aga järgmiste sõnadega: suurepärane, üllatav, kordumatu kogemus, väga muljetavaldav, raju, rabav, natuke hirmutav, huvitav. Lugesin need väljendid intervjuudest kokku.

Ürituse korraldaja Christopher Rux mainis, et Eesti on ju ainuke riik, kus saab autoga mere peal sõita. Ei vasta tõele, aga asjaolu, et Rux nii arvas, paneb mõtlema. Ilmselt ei saa jäätee Läänemaal teiseks linnuturismiks, aga igal juhul on tegemist nišitootega, mida tuleks senisest paremini turustada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments