Lääne Elu paberleht 3. jaanuaril

Madiken

madiken@le.ee

Läänlased oskavad aastavahetust ja ilutulestikku nautida rahumeelselt. Foto: Arvo Tarmula

Aastavahetust Läänemaal iseloomustas libedus

Läänemaa päästeosakonna juhi Andres Liiva sõnul ühtegi tõsisemat väljakutset päästjatel aastavahetusel polnud. „Nagu tavaline nädalavahetus,” iseloomustas ka Läänemaa politseijuht Margus Kaldma aastavahetust.

Küll on aga libedus toonud tööd juurde Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonnale.

Tarmo Paio kahjustas politsei mainet

Haapsalu politseijaoskonna endine vanemkomissar Tarmo Paio lubas eraisikul end mõjutada ja mõjutas omakorda teist politseiametnikku karistuse määramisel, tuvastas politsei sisejuurdlusbüroo.

Arvamusküljel president Toomas Hendrik Ilvese aastavahetuskõne ja riigikogu esimehe Ene Ergma uusaatatervitus.

Kaubamaja ees pidutsejad panid volinikud tegutsema

Reede ja laupäeva õhtul Haapsalu kaubanduskeskuse ees kogunevad ja möödakäijaid häirivad pidulised sundisid linnavolikogu kommunaalkomisjoni linnavalitsuse ja politsei esindajatega maha istuma ja asja arutama.

Jõuti kokkuleppele, et politsei hakkab kaubamaja ees sagedamini patrullima ja pidutsejaid kontrollima.

Lugu saab lugeda siit.

Soomlane tuli spaasse jõuludeks, Venemaa turist tuleb Vene jõuludeks

Haapsalu spaad täitusid jõuludel Soome ja aastavahetus Eesti turistidega, sel nädalal tulevad aga Venemaa reisijad.

Vanalinna poepidajad korraldavad Vene laada

Laada mõte tuli novembri lõpul peetud ettevõtjate ümarlaual, kus murti päid elu toomise üle talvisesse Haapsallu.

Lühidalt: Kultuurikeskus hangib kaks uut autot. Linnavalitsus andis Haapsalu tänavavalgustuse tasuta üle Haapsalu Linnamajanduse ASile. Läänemaa haiglas käib neuroloog vaid kaks korda kuus. Enamik läänlasi ostab elektri Imatralt.

Millal ja kuidas sündis Jeesus ja kes olid kolm püha kuningat?

Jeesus võis sündida aastate 7 ja 4 vahel, kuid mitte aastal 0, sest 0 tuli arvuna kasutusse 6. sajandil. Päris kindlasti ei sündinud Jeesus 25. detsembril, küll aga võis ta sündida kevadel või sügisel. 25. detsembril hakkas Jeesuse sündi tähistama kristlik Rooma riik alles 4. sajandil, et konkureerida paganliku päikese võidu tähistamisega. Ka seda, et Jeesus oleks sündinud Petlemmas või tallis, ei saa me öelda.

Kuid kes olid kolm kuningat, kes tõid vastsündinud Jeesuslapsele kinke?

Kirjutab Jaan Franclin Perlitz.

Kultuurkapital jagas aasta viimase raha

Maakondlik ekspertgrupp otsustas rahastada 78 taotlust kogusummas üle 32 400 euro. Välja jäid need taotlused, mis soovisid raha spordiinventari ostuks. Üldse esitati 2012. aasta 4. jaotusse 95 taotlust kogusummas üle 50 000 euro.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to murelik
11 aastat tagasi

täiesti nõus,tänavad on nagu mingi prügila.Kojamehi pole enam kuskil näha,praht ,paberid, nätsud- tõesti inimene on ikka väga räpane olend.Ehk saaks ühe aselinnapea koha kaotada ja selle raha eest paar- kolm kojameest palgata.Muidu häbi vaadata,kuurortlinn !

lugeja
11 aastat tagasi

Nõus Murelikuga, kõnniteed, pean eeskätt silmas peatänava omasid, on täiesti kohutavad, eluohtlikud, peab käima sõiduteel, et kuidagigi tervena linna teise otsa tööle jõuda. Ja selline õudne Jääaeg5 kordub sulailmadega siin Haapsalus aastast aastasse. Kaua võib?

volinik
11 aastat tagasi
Reply to  lugeja

Inimestele tuleb trahvi teha kui nad neid libedaid ja eluohtlikke tänavaid kasutavad sest nendel tänavatel kõndimine on täiesti vastutustundetu ja omavoli õhutav tegevus ja annab kaaslinlastele halba eeskuju ja tõstab põhjendamatult arstide töökoormust ja viib riigieelarve tasakaalust välja. Trahvid aitsaksid aga linnaeelarve ilusti tasakaalu. Probleem on selles mille eest suvel trahv teha et linnaeelarvet täita.

Murelik
11 aastat tagasi

Muret teeb linna tänavate korrastamine. Tõesti konarlikud ja libedad kõnniteed olid kohtavad. Kas odavam on ravikulusi hüvitada kui tänavatel libedustõrjet teha?! Miks kaotati ära linna kojamehed (oleks ka töötutel tööd)? Majaomanikud küll vastutavad, aga linn ja asjamehed, kes selle suure vastutuse eest palka saavad?! Ilmataat küll ajutiselt halastas, aga kui jälle külmetab ja sajab, kas siis hakkab see nn uisutamine ja kukkumine jälle uuesti…. 50 m tänavajuppi läbid üleni higisena pool tundi!

ongi nii
11 aastat tagasi

et na kehvake oli see aastavahetus lossiplatsil. Rahvast oli palju aga tulevärk oli nigelavõitu. kusagil lossipargi taga oli vist suurem saluut, aga platsile see ei paistnud. Kui see oli rahva toomine vanalinna, siis on järgmisel aastal tulijaid veelgi vähe,
Traditsioone peaks ikka au sees hoidma. Lossiplatsi tulevärk peaks ikka linna kõige vägevam olema.
Head uut aastat!

USS turvaülem
11 aastat tagasi
Reply to  ongi nii

oodake veel natuke, kannatage ära, varsti hakkate politse, uss jaTiit Mooriga luba küsima et üldse väljas tohite olla. Avaldused tuleb esitada linnavalitsusele kaks nädalat ennem välja minekut ja linnavolikogu vaatab need üle et politseis saaks kaamerad ja patrullid välja panna. Ja see kõik on teie enda huvides et te ennast surnuks ei jooks, ei karjuks teiste inimeste peale ja ei kuulaks valju muusikat.

haapsalu
11 aastat tagasi
Reply to  USS turvaülem

elanikud saavad ehk varsti linnas tasuta liikumise piletid, tuled kodust välja registreeid valiaatoris pileti ja jaluta rahulikult tasuta, teised peaks kõik hakkama linnas liikumise eest maksma, eriti ridala rikkad elanikud, nii saab linn ka võlgadest lahti ja parema järje peale

no nii
11 aastat tagasi

see aaasta oli kõige mõtetum üldse mis olla saab..ennem ma ei tea oleks kuskile kirblasse või nõvale läinud et uut aastat pidada..edu järgmiseks aastaks 😀