0

Maastikuarhitektuuri tudengid Rootsist peavad Noarootsis meistriklassi

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tänasest reedeni Noarootsis õppereisil viibivatel Rootsi kuningliku tehnoloogiainstituudi (KTH) maastikuarhitektuuri magistrantidel valmib reisi tulemusena 24 visiooni piirkonna tulevikust.

Rahvusvaheline seltskond, kuhu kuuluva tudengid paljudest eri riikidest alates Hiinast ja Austraaliast, lõpetades Euroopa riikide ja Rootsiga, alustab oma õppereisi Pürksist ja etnoloogi Juta Holsti juhtimisel tutvutakse kogu Noarootsi piirkonnaga. Õppejõududena juhendavad tudengeid maastikuarhitekt Johan Paju ja arhitekt Gustav Appell.

Õppejõudude hinnagul on Noarootsi väga põnev piirkond, mis paistab silma nii oma bioloogilise mitmekesisuse, pika eestirootslaste ajaloo, nõukogude aja pärandi ja palju muu poolest. Meistriklassi peamine huvi on piirkonna tulevikupotensiaal.

Enne Eestisse tulekut on tudengid uurinud Noarootsi piirkonna kultuuriloo ja tänapäeva eri aspekte. Iga osavõtja saab valida disainiprojektiks endale põneva ala, millega pärast õppereisi edasi tegeleb.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz