Laupäeval on Rimis 112 päev

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laupäeval tähistatakse Haapsalu Rimis rahvusvahelist 112 päeva, kus osalevad päästevaldkonnaga seotud ametid ja organisatsioonid.

Kell 11 algaval infopäeval on Rimi fuajees ja maa-aluses parklas oma tehnikaga väljas kiirabi, päästeamet, politsei- ja piirivalveamet. Kohal on häirekeskus, naiskodukaitse, vabatahtlik reservpäästerühm ja turvafirma Securitas. Näha saab ka päästekoeri.

Reedeni kutsub häirekeskus lasteaedu ja koole kirjutama lumest ja lumele hädaabinumbri 112.

Pilte lumele või lumest tehtud 112 saab saata häirekeskusele aadressil lumest112@112.ee. Saadetud pilte näeb häirekeskuse Facebooki lehel ja saatjate vahel loositakse välja auhinnad.

Hädaabinumbri 112 loomisest möödub 20 aastat, Eestis võeti see kasutusel 1992. aastal.

Häirekeskuse kommunikatsioonijuhi Edvi Freibergi sõnul on meil enam kui 90 protsenti hädaabinumbrile tehtud kõnedest kiirabikutsed.

Freiberg ütles, et Eesti inimesed teavad hädaabinumbrit 112 üsna hästi ja läinud aasta lõpus läbi viidud küsitlus näitas, et 59 protsenti eestlastest teab, et tegemist on üle-euroopalise numbriga. „Eesti on selles osas väga tubli, muu Euroopa on maha jäänud,” ütles Freiberg. Ta tõi võrdluseks eurobarameetri uuringu, kust selgub, et neljast eurooplasest kolm ei tea 112 olemasolust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments