Õpilased alustavad võistlust suitsuprii klassi tiitlile

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tervise Arengu Instituut viib üheksandat korda läbi suitsuprii klassi võistlust – suitsetamisvastast ennetusprogrammi 4.–12. klasside õpilastele. Võistlus kestab kuus kuud, 10. oktoobrist kuni järgmise aasta 10. aprillini.

Konkursi peamisteks eesmärkideks on ennetada või edasi lükata suitsetamise ja suitsuvabade tubakatoodete tarbimise alustamist laste ja noorte seas, motiveerida tubakat tarbivaid õpilasi sellest loobuma ning toetada tubakavabadust kui eluviisi.

Võistluses osalevad õpilased lubavad oma allkirjaga jääda kogu võistluse perioodil tubakavabaks ehk siis mitte teha suitsu, tõmmata vesipiipu ega tarbida muid tubakatooteid. Võistlus toimub vastastikuse aususe ja usalduse põhimõttel, õpilased ja õpetajad kontrollivad enda ja oma klassikaaslaste tubakavabaks jäämist ise.

Võistluseks osalemiseks vajalikud dokumendid on kättesaadavad Terviseinfo leheküljel.

Kõikide suitsupriiks jäänud klasside vahel loositakse välja 15 rahalist preemiat suurusega 320 eurot, mis on mõeldud matka, ekskursiooni või muu toreda klassiürituse korraldamiseks.

Ülemaailmse noorte tubakauuringu (Global Youth Tobacco Survey 2007) andmetel tarbib ligi 35% Eesti õpilastest mõnda tubakatoodet ning vähemalt korra on elu jooksul suitsu proovinud 80,4%, samuti on Eesti nende riikide hulgas, kus on suurim 13aastaste või nooremate igapäevasuitsetajate arv – ligi 13% (ESPAD 2007). Mida varem hakatakse suitsetama, seda raskem nikotiinisõltuvus välja kujuneb. Teismelistel tekib sõltuvus kiiremini kui täiskasvanutel. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kommenteerija
12 aastat tagasi

Kuidas ei saanud preemiat? Saite ju vähemalt tervema eluviisi, mis on rohkem väärt kui mingi nänn, mis nagunii ajas oma väärtuse kaotab :).

vilistlane
12 aastat tagasi

Paar aastat tagasi edukalt võites konkursi ei saanud me preemiat, kuna tegutsemas oli majanduskriis. Soovin õnne ja edu selleks aastaks.