Vormsi sai väikesaarte programmist üle 130 000 euro toetust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader17

Vormsi merepäästeseltsi päästekaater. Foto erakogu

Riigihalduse minister Jaak Aab kinnitas tänavuse väikesaarte programmist toetuse saajate nimekirja. 16 esmatähtsate teenuste kättesaadavust ja kvaliteeti parandava projekti hulgas on ka kaks Vormsi projekti. 

Vormsi vallavalitsus saab 78 727 eurot Vormsi lasteaed-põhikooli WC ja dušibloki ehituseks ning Vormsi merepääste selts 51 850 eurot reagreemisvõimekuse tõstmiseks.

„Väikesaarte programmi eesmärk on muuta väikesaarte kogukondadele esmatähtsad teenused kättesaadavamaks ja kvaliteetsemaks. Soovime, et inimestel oleks ka väikesaartel hea elada. Seetõttu toetame väga erinevaid projekte, alustades transpordi ja päästevõimekuse parandamisega ning lõpetades vajalike hoonete renoveerimisega,“ ütles riigihalduse minister Jaak Aab.

Väikesaarte programmiga jagati tänavu välja 680 000 eurot. „Väikesaarte programmi rakendatakse juba seitsmendat aastat ning sel aastal oli see eriti populaarne. Kokku taotleti raha kaks korda rohkem kui programm ette näeb ehk 1,3 miljoni euro ulatuses,“ ütles Aab.

Kinnitatud projektide hulgas on näiteks Piirissaarele hõljuki soetamine, Aegnale vajaliku päästetehnika soetamine, Vilsandi saarel asuva Vikati sadama arendamine, Piirissaarel asuva kaupluse renoveerimine, Ruhnu koolile uue mööbli soetamine, Abruka saarele kütusetankla rajamine ja Manijale tuletõrje veevõtukoha rajamine.

Programmis mõistetakse esmatähtsate teenustena mandri ja saare vahelisi transpordiühendusi, sealhulgas ka ühendust saarekeskuse ja sadama vahel, hoolekande- ja tervishoiuteenuseid, esmatarbevahendite, toidu, elektri, joogivee, kanalisatsiooni ja kütuse kättesaadavust, jäätmemajandust, juurdepääsu alg- ja põhiharidusele, päästeteenuseid, sideteenuseid ning eluruumide arendamist, eesmärgiga tagada kohaliku omavalitsuse poolt avalikku teenust osutavale ametnikule või töötajale eluruum.

Väikesaarte programmi kuuluvad 12 saart – Naissaar, Prangli, Aegna, Osmussaar, Vormsi, Kihnu, Manija, Kesselaid, Vilsandi, Ruhnu, Abruka ja Piirissaar.

Toetuse saajad on kohalikud omavalitsused, mittetulundusühingud, sihtasutused, riigiasutused ja ettevõtjad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments