Esmaspäeval algama pidanud Nurme vabriku maksukelmuse kohtuprotsess lükkub edasi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu kohtumaja. Foto: Arvo Tarmula

kohus

Esmaspäeval Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas algama pidanud istung Nurme Vabrik OÜ ja PVMP-Ex omanike üle lükkus edasi.

Kohtu pressiesindaja Annika Vilu kinnitas, et eelistung on edasi lükatud 4. aprillile. Tema sõnul on edasilükkamise põhjus see, et kõik ekspretiisi tulemused pole veel laekunud.

Kohtu alla on antud Nurme vabriku omanik Stanislav Podžuk, Nurme Vabrik OÜ ja praeguseks likvideeritud ettevõtte PVMP-Ex juhatuse liige Alari Engman ning veel kolm tekstiiliärimeest Valeri Raja, Igor Štšerban ja Aleksander Piel. Samuti Olga Tihhina, kes on ettevõtte Polar Tekstiil juhatuse liige, mis tegutseb Nurme vabriku ruumides, sama ettevõtte juhatuse liige on ka Podžuk. 

Prokuratuur süüdistab kõiki neid maksukelmuses, rahapesus ja kuritegeliku ühenduse loomises ning sellesse kuulumises. Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna Lääne talitus alustas kriminaalmenetlust 2013. aasta veebruaris selle kohta, et OÜ PVMP-Ex maksu- ja käibedeklaratsioonides on esitatud tahtlikult valeandmeid, et saada rohkem raha riigilt tagasi. Süüdistuse kohaselt tehti ka mitmesuguseid fiktiivseid tehinguid.

Kriminaalasjas on riik esitanud kõigi süüdistatavate vastu tsiviilhagi 3,5 miljonit eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi

Kui nii siis kelmikas kelmus. Mitme nulliga kelmus näiteks pettuseks voi varguseks muutuda voiks?