3

Politseimajas algab peagi remont

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

politseimaja

Haapsalu politseimaja. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu politseimajas algab aprillis remont, mis päädib poole aasta pärast kodakondsus- ja migratsiooniameti teenindusbüroo kolimisega Jaama tänavalt Lossiplatsile.

Remondi algusaja asjus on Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin veel ebalev. „Remont algab meil juba pikemat aega, aga loodan, et nüüd läheb see päriselt ka lahti,” ütles ta.

Ümberehitusega uueneb politseimaja esimene korrus, vaid arestimaja jääb remondist puutumata. Esimese korruse vasakpoolsesse tiiba tuleb teenindusbüroo, parempoolsesse jäävad politseiruumid. Taratuhin lootis, et teenindusbüroo kolimiseni Jaama tänavalt Lossiplatsi politseimajja võiks jõuda sügisel. 

„Remondi tulemusena saame politseimajja inimlikuma sissepääsu. Praegu uksest sisse astudes on sirge sein ja klaas, mis pole mitte ainult kuuli-, vaid ka helikindel,” kirjeldas Taratuhin ja lisas, et kui üks inimene juba klaasi ees suhtleb, siis teine veel mahub sinna kõrvale ootama, kolmas aga mitte.

Jaoskonnajuhi sõnul laieneb fuajee praeguse korrapidamisruumi arvel. „Korrapidamisruumi asemele tuleb klienditeenindaja ruum ja selle taha välijuhi töökoht,” kirjeldas ta. Esimesele korrusele jäävad ka piirkonnapolitseinike tööruumid.

Taratuhin selgitas, et patrullitegevus hakkab käima maja tagant, kuhu tuleb veel üks uks. „Kui ebakaines olekus inimest arestimajja toimetame, ei pea me seda tegema mitte läbi ootesaali, kus istuvad inimesed ja ootavad passi, vaid toome tagant. Nii et need kaks meie klientide kategooriat ei kohtu,” ütles Taratuhin.

Remondi ajaks kolitakse suurem osa politseimajas olevat varustust Bürgermeistri holmil asuvasse kordonisse ning seal alustavad ja lõpetavad edaspidi oma tööpäeva ka patrullid.

 

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Triibik
Triibik

Vaadake,kõik armastavad raha. Ja tundub,et eriti mõned etteVÕTJAD,kes era(kuri) kondi toetavad. Valimisi rahastanud tüübid tahavad oma papi kümnekordselt tagasi saada,aga igasugu riigihangetes liiguvad suured rahad. Seepärast ei tasu imestada,kui mõni nn.investeerija värskelt remonditud maja odavalt omale saaks. Mõne otsustaja põhjendusega näiteks,et praegune politseijaoskond vanalinna ei sobi ja parem on sinna hotell teha. Juba praegu püüab patrull piirivalve kordonis viidikaid,kuigi peaks just olema kesklinnas,kust jõuab reageerida vajadusel 5 vajalikku minutit kiiremini.

Eestlane
Eestlane

Kas ametnike ajusid ka remonditakse seekord..elmine kord ei olnud raha ette nähtud.nn

kont
kont

Alles aasta või kaks tagasi tehti põhjalik remont seal. Katus vahetati ära, kambrid ehitati uued. Nüüd hakatakse jälle raha tuulde loopima.
Küll on ikka riigil palju raha.

wpDiscuz