1

Siseministeerium plaanib luua uusi töökoht väljaspool pealinna

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mihhail Korb Haapsalus 022
Riigihaldusminister Mihhail Korb (paremal) rääkis riigiasutuste Tallinnast välja kolimistest ka oma visiidil Läänelaale 3. jaanuari. Foto: Urmas Lauri

Valitsus plaanib Tallinnast välja kolida ligi tuhat töötajat 40 riigiasutusest, siseministeerium kavatseb oma valitsemisalas peamiselt luua juurde uusi töökohti väljaspool pealinna.

Siseministeeriumi pressiesindaja Karin Kase ütles BNS-ile, et ministeeriumi valitsemisala ligi 8000 töötajast töötab juba praegu ligi 60 protsenti väljaspool Tallinna, kusjuures töökohad paiknevad kõikides Eesti maakondades. “Meie töö on üsna kohaliku iseloomuga – turvalisust ja avalikku korda ei ole võimalik pealinnast keskselt tagada, nagu ka piiri on keeruline Tallinnast valvata,” nentis Kase.

Riigiasutuste Tallinnast väljaviimise kava kohaselt on siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskusel (SMIT) kavas luua Tartusse uus arenduskeskus, kus hakkab tööl 15–20 inimest. Kase sõnul leitakse osa uutest arenduskeskuse töötajad Tartust ning osaliselt liiguvad sinna töötajad Tallinnast.

Ka näeb kolimiskava ette, et politsei- ja piirivalveamet viib Tallinnast osaliselt välja kuni sada töötajat. Kase sõnul ei ole siseministeeriumi valitsemisalas paljudel juhtudel ole tegemist mitte olemasolevate töökohtade Tallinnast üleviimise, vaid uute töökohtade loomisega.

“Meie oluline prioriteet on piirkonnapolitsei võimekuse tõstmine – lähima paari aasta jooksul alustab maakondades ligi 40 politseikonstaablit,” sõnas Kase. Neist kaheksa hakkab tööle Ida, 16 Lõunas ja 15 Lääne prefektuuris.

Samuti on valitsus kokku leppinud, et siseministeerium suurendame kiirreageerimisvõimekust ja kriiside lahendamise suutlikkust kogu Eestis. Kase sõnul on kava koostatud, kuid julgeolekukaalutlustel ei ole võimalik inimeste täpset arvu ja selleks kuluvat summat avalikustada.

Valitsus pani neljapäeval kabinetinõupidamisel riigiasutuste kolimist arutades paika, et iga ministeerium esitab oma haldusala kohta täpse tegevuskava mais. Kokku puudutab kolimiskava ligi 1000 töötajat 40 riigiasutusest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Triibik
Triibik

See idee tundub sama napakas,kui haldusreform. Seda esmapilgul.Pole väga kompetent,aga ka siin tundub olevat mõningaid kasusaajaid,kes jälle head pappi teenivad. Ja pole välistatud,et kõva koondamistasu saanud tegelased teevad sama tööd uue ametinimetuse all edasi.

wpDiscuz