0

Galerii: Haapsalu pagulased korraldasid linnavalitsuse ees meeleavalduse

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu pagulaspered kogunesid täna kella neljaks Haapsalu linnavalitsuse ette meelt avaldama, et nende tugiisikud neile alles jäetaks ja MTÜ Pagula nendega edasi tegeleks. Jutule neid ei võetud, kuid lepiti kokku kohtumine esmaspäevaks.

Johannes Mihkelsoni keskus lõpetab 31. märtsist lepingu MTÜ Pagulaga. Seniste asemel hakkab Haapsalu pagulastega tegelema kolm Mihkelsoni keskuse tugiisikut, kes on Haapsalu peredele võõrad.

„Me ei lepi sellega. Me tahame Pagulat tagasi,” ütles Mohamad Hasan Lääne Elule.

Hasan ütles, et kõneleb kõikide perede nimel.

„Kõik on läbi!” kirjeldas Hasan oma tundeid, kui kuulis, et Pagula tugiisikud nendega enam ei tegele. „Me armastame oma tugiisikuid. Üksi me hakkama ei saa.”

Hasani sõnul on Pagula suhtunud neisse nagu isa lastesse. Hasan ütles, et Haapsalus on tugiteenus parem kui mujal. Ta on rääkinud oma tuttavatega, kes on pidanud otsima abi mujalt kui tugiisikult.

Hasan tunneb ka Tallinnas elavat peret, kus hiljaaegu mees naise põlema süütas.

„Ma olen kindel, et see juhtus sellepärast, et nad olid meeleheitel, isolatsioonis ja polnud kellegi poole pöörduda,” ütles Hasan. „Öelge teie mulle, mida ma pean tegema, kui linnavalitsus mind ei aita!” küsis Hasan lõpuks Lääne Elu ajakirjanikelt.

Täismahus artiklit saab lugeda Lääne Elu 25. märtsi paberlehest.

Fotod: Arvo Tarmula

Pagula protestimiiting (arvo tarmula) (1) - Copy Pagula protestimiiting (arvo tarmula) (2) Pagula protestimiiting (arvo tarmula) (3) Pagula protestimiiting (arvo tarmula) (5) Pagula protestimiiting (arvo tarmula) (6) Pagula protestimiiting (arvo tarmula) (7) Pagula protestimiiting (arvo tarmula) (8) Pagula protestimiiting (arvo tarmula) (9) Pagula protestimiiting (arvo tarmula) (10) Pagula protestimiiting (arvo tarmula) (11) Pagula protestimiiting (arvo tarmula) (12) Pagula protestimiiting (arvo tarmula) (13) Pagula protestimiiting (arvo tarmula) (14)