0

Laupäeval meenutatakse märtsiküüditamist Ristil ja Haapsalus

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

risti küüditamine foto: viigipuu

Laupäeval tähistatakse 1949. aasta märtsiküüditamise 68. aastapäeva mälestustseremooniaga Risti mälestusristi juures ja mälestuspalvusega Haapsalu toomkirikus.

Risti mälestusristi „Raudteerööpad mäletavad” juures algab mälestuspalvus kell 10, mille peab Lääne praost Leevi Reinaru. Kõnelevad ja lilli asetavad Läänemaa omavalitsuste esindajad, naiskodukaitse Lääne ringkonna Risti jaoskond, kaitseliidu Lääne maleva Risti malevkond ja Läänemaa Memento.

Meenutatakse ka mälestusristi autorit Viljar Anskot.

Keskpäeval algab Haapsalu toomkiriku ristimiskabelis küüditamise aastapäeva mälestuspalvus, kus teenib piiskop Tiit Salumäe. Läänemaa Memento nimel kõneleb ühenduse esimees Arnold Aljaste ja naiskodukaitse Lääne ringkonna nimel ringkonna esinaine Mare Laide. Mälestuslilled asetatakse emaaltarile.

Toomkirikust liigutakse Lossiplatsile Vabadussõja mälestussamba juurde, kuhu asetab Läänemaa rahva nimel mälestuspärja Läänemaa Memento ühendus.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz