Tuli muutis elumaja ahervaremeks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15

Täna varahommikul põles Ridala valla Haeska külas maha talumaja, inimesed tuleõnnetuses viga ei saanud.

Tulekahju avastas ja häirekeskusse helistas kodus viibinud perenaine kell 6.52. Siis toas lagi juba põles. Perenaine pääses põlevast majast välja. Viga ta ei saanud, kuid kiirabi viis ta siiski tervisekontrolliks kaasa.

Päästjad jõudsid sündmuskohale veidi peale kella seitset. Siis olid leegid juba vanema talumaja katusest väljas ja aknaklaasid kuumusest purunenud. Läänemaa operatiivkorrapidaja Janno Osa sõnul sisenesid seepärast hoonesse suitsusukeldujad, et maja seest poolt kustutada.

Sündmuskohal tegutsesid kutselised päästjad Haapsalust, Ristilt ja Lihulast ning Ridala vabatahtlikud.

Tulekahju lokaliseeriti kl 8.15 ja kella kümneks olid kustustööd lõppenud. Majast jäid püsti vaid korsten ja sööstunud seinad. 

Eile ennelõunal, pärast päästjate lahkumist käis pererahvas hävinud kodu üle vaatamas ja uurimas, kas midagi veel majast päästa on. Peremehe hinnangul võis tuli lahti minna rottide näritud elektrijuhtmetest. „Küttekolded olid üsna uued ja hommikul polnud veel jõudnud kütta,” välistas ta tulekahju põhjusena küttekolded. Tulekahju põhjuse selgitamiseks lähevad sündmuskohta üle vaatama ka päästeameti menetlejad.

Fotod Arvo Tarmula

 

Tulekahju Haeskas. Tarmula01 Tulekahju Haeskas. Tarmula02 Tulekahju Haeskas. Tarmula03 Tulekahju Haeskas. Tarmula04 Tulekahju Haeskas. Tarmula05 Tulekahju Haeskas. Tarmula06 Tulekahju Haeskas. Tarmula07 Tulekahju Haeskas. Tarmula08 Tulekahju Haeskas. Tarmula09 Tulekahju Haeskas. Tarmula10 Tulekahju Haeskas. Tarmula11 Tulekahju Haeskas. Tarmula12 Tulekahju Haeskas. Tarmula13 Tulekahju Haeskas. Tarmula14 Tulekahju Haeskas. Tarmula15

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments