Pääste: Hälvatis põlesid heinarullid, kustutustööd kestavad

Lääne Elu

info@le.ee

18. septembri varahommikul kell 5.02 sai häirekeskus teate, et Lääneranna vallas on Hälvati külas näha suitsusammast ja leeki.

Kohale jõudnud päästjad leidsid eest kaks põlevat heinarulliauna, mille läheduses pargitud ka autod. Umbes 30×15 meetri suurused aunad põlesid leegiga ja tuld hakkasid võtma ka läheduses asuvad silorullid. Esmalt asusid päästjad süttimise eest kaitsma autosid ja veel mitte põlevaid silorulle ning seejärel kustutama ka heinarulle.

Kuna heinarullide kustutamiseks on vaja hein lahti raputada ja igasuguse sädeme kustutamiseks läbi loputada, võtavad kustutustööd palju aega ning ressurssi. Hetkel on kaasatud Haapsalu, Lihula, Märjamaa, Pärnu ja Risti kutselised ning Halinga, Laukna, Koonga, Kõmsi ja Vana-Vigala vabatahtlikud päästjad. Päästetööd hetkel kestavad ning süttimise põhjust esialgu teada ei ole.

16. septembril kell 18.52 ajal eemaldasid päästjad Vormsis Svibys teele kukkunud puu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvaja
7 kuud tagasi

Politsei tee tööd ja leia üles see värdjas.

Nimi kohustuslik
7 kuud tagasi

Oi kui kole lugu! Kui palju loomi nüüd söödast ilma jääb?