Restor kasutas kortermaja ehitusel illegaalset tööjõudu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

sadama

Sadama tänava kortermaja ehitus. ARVO TARMULA

Politsei koos maksu- ja tolliametiga (MTA) leidis Veiko Tishleri ja Aarto Eipre luksuselamu ehituselt 11 kehtiva tööviisata ukrainlast, peale nende tegi veel neli meest tööd mustalt.

Haapsalu vanalinnas otse mererannal asuvat Sadama 28 korterelamut ehitab AS Restor. Haapsalu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Vello Palmits ütles, et politsei tegi reidi ehitusobjektile neljapäeval. Palmitsa sõnul askeldas ehitusel 11 ukrainlast, kel polnud viisat Eestis töötamiseks. Kolmel neist puudus tööviisa sootuks. Palmitsa sõnul tehti neile ettekirjutus ja nad peavad 14 päeva jooksul Eestist lahkuma. Ülejäänul kaheksal mehel oli küll tööviisa, kuid töötamiseks  Poolas, mitte Eestis. Neile vormistati väärteoprotokoll, millega määrati meestele trahv.

Maksuameti avalike suhete juht Rainer Laurits ütles, et peale 11 ukrainlase oli objektil veel neli meest, kes polnud kantud töötamise registrisse.

„Ma ei tea sellest tõesti midagi, see on ehitaja probleem,” ütles Veiko Tishler reedel Lääne Elule.

Restori juhilt ja kaasomanikult Arsi Koogilt Lääne Elul kommentaari saada ei õnnestunud, kuigi ettevõttele saadeti küsimused mitmel korral.

Sadama 28 objektijuht Mikk Oblikas ütles, et tal ei ole lubatud kommentaare anda.

Loe pikemalt Lääne Elu paberlehest!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elagu ENSV
7 aastat tagasi

Tisler on töesti jube köva ärimees!!!!!! Trahvi tehakse ikka firmale,kes illegaalselt töo¨jöudu värbab.Vastik on töesti lugeda kui ikka petist ja muidu nn.meest ärimeheks nimetatakse.Äkki nimetaks asju ikka õige nimega.Palmits ei julgenud omanike trahvida vöi on see Eestis nii seaduses?????

Toivo
7 aastat tagasi

..ja põnevaks läheb siis kui Tishler koos Uusiga raudteed ehitama hakkavad. 😀 Ausalt.

jj
7 aastat tagasi

Vargad peaksid ikka vangi minema, ka maksuvargad ja seda eelkõige ettevõtjad, sest maksude maksmine on nende kohus.

Madis
7 aastat tagasi

Ei mingeid makse- ja nii neid hankeid võidetaksegi. Kohalik ehitaja võib kasvõi kukerpalli teha, aga ikka ei võida pakkumist.

Triibik
7 aastat tagasi

Need mehed on häda sunnil meil,nagu meie omad Soomes. On seatemp neid trahvida. Ja nagu Soome ettevõtjad ei taha normaalselt omadele palka maksta,nii ei taha seda ka meie omad. Kannatavad aga lihttöölised.

herr+Ligi
7 aastat tagasi

see Tishler on jah Siim Kallase masti mees. Ei tea, ei mäleta või pole olnud.

kodanik
7 aastat tagasi

huvitav trahvusüsteem tõesti. Sellel lihtsal töömehel pole ilmselt võimalustki, keeleoskuseta, ise kõiki pabereid korda ajada, ikka tööandjal lasub kohustus vormistada korrektsed töölepingud, ta on nö. tugevam pool ja kui ta seadusest tulenevaid nõudeid ei täida, siis töötaja ei saa seda otseselt survestada-kontrollida. Niiet igal juhul peab vastutama, ka rahaliselt tööandja.

Kodanik
7 aastat tagasi

Töötajad on ise ka parajad lambad. Kui sa lähed teise riiki tööle, siis ikka ajad paberid enne korda.
Tööandja oleks ka muidugi pidanud pabereid kontrollima.

vali kord !
7 aastat tagasi

Mikk Oblikas on mees kes teeb ainult seda mida lubatakse ! Mikk ära kunagi oma peaga mõtle, nii on litsam elada ja ära kunagi soovi, et keegi Sinu õiguste eest seisaks . Täna oled sa orjapidaja ja lased varastada oma laste arvelt .

Kodanik
7 aastat tagasi

kui kohalikud ei taha tood teha, siis Ukrainlased ei peaks kannatama. Nad on siia tulnud heas usus, et kõik on vahendaja poolt korras. Trah tuleb teha objekti juhile ja ehitusel vastutavale ettevõtjale ju. Õigusriik ju meil, Euroopa direktiivi järgi trahvida, st. Need kes tootada voivad Euroopas, ei peaks trahvi saama, toojou vaba liikumine ju. Need kes illegaalselt, nende eest maksku vahendaja.