EKRE volikogu esitab presidendikandidaadiks Mart Helme

Kaie Ilves

kaie@le.ee

EKRE mart helme  Andrus Karnau (13)

Mart Helme Haapsalus. Andrus Karnau foto

Järvakandis kogunenud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogu leidis, et erakond peab presidendivalimistele minema oma kandidaadiga ja otsustas 12. juunil EKRE kongressile teha ettepaneku esitada erakonna presidendikandidaadiks Mart Helme, vahendas ERR.

EKRE esimees Mart Helme ütles, et innustust käia presidendivalimistel välja ka erakonna oma kandidaat saadi EKRE liikmeilt ja üle Eesti peetud kõnekoosolekuilt.

"Volikogu võtab need andmed teadmiseks ja teeb kongressile ettepaneku seoses meie võimaliku osalemisega presidendivalimistel," ütles Helme.

EKRE kodulehel on kirjas, et erakonna presidendikandidaadi kinnitab kongress 12. juunil Pärnus.

Küsitlus näitas, et erakonna liikmed ja EKRE valijad soovivad presidendivalimistel näha just Mart Helme kandidatuuri.

"Sealt tuli välja, et toetus minu kandidaadile presidendirallis osalemiseks on päris arvestatav ja seetõttu kongressile ilmselt ettepanek presidendivalimistel osalemiseks tehakse. Kongress võtab selle asja seejärel tõenäoliselt otsustamisele ja tõenäoliselt positiivselt," ütles Helme.

EKRE volikogu võttis Järvakandis vastu ka deklaratsiooni rahvaalgatuse taastamiseks Eestis. Selle järgi peaks olema seaduseelnõude algatamise ja seaduste tühistamise õigus siis, kui kogutakse 25 000 toetusallkirja.

Järgmistele kohalikele valimistele läheb EKRE oma nimekirjaga võimalikult paljudes omavalitsustes.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sorts
7 aastat tagasi

joss on kah elustamisel.

vaatame kumb ärkab enne

Ott
7 aastat tagasi

Ainuke õige President on Adolf Hitler
salajase tehnoloogia abil maikuus 1945 uinutatud härra on taas liikvel ja tegutsemisvalmis…

Miina
7 aastat tagasi

Allar Jöks presidendiks ! Aus, öiglane,ei ole seotud ühegi erakonnaga.

Mati
7 aastat tagasi

Hästi tehtud. Kanditaat väga hea! Teised Jõksi pooldajad vaadake ikka peeglisse,ei tema küll ei sobi.

Taat
7 aastat tagasi

Ainuke õige presidendi kandidaadi kandidaat on Allar Jõks.

eit
7 aastat tagasi
Reply to  Taat

Eks iga kandidaat on kellegi jaoks õige või õigem. Kõik oleneb sellest, mida me kandidaadilt ootame. Aga kui keegi minu arvamust küsiks, siis annaksin ka hääle Allar Jõksile. Mees on kahe jalaga maal ning kui vaja, siis seisab ka vapralt pea peal (väike nali).

Kusti
7 aastat tagasi

Ainuke õige presidendi kandidaat. Aga nagu juudaliberitele rahvuse säilimisest rääkima hakata siis tulevad neil täpid peale. Meil tuleb tegeleda tarbimisühiskonna loomidega ja vastava massikultuuri välja arendamisega.

to kusti
7 aastat tagasi
Reply to  Kusti

Tunda tõelist ekrenauti – suured sõnad ja ei ühtegi lahendust . Eks suure juhi käest saadud õpetus – kunagi õnnestus kuulata seda marksistlik- leninlikku kiidukõnet selle juhi suust – siis küll eetlsust sealt tunda ei olnud

Ridade vahele.
7 aastat tagasi
Reply to  to kusti

Pole nii ekrekas midagi lihtsalt on teleka kinni pananud sest kõrvad on lihtsalt liberaalterroristlikust mölast väsinud. See et meil domineerib suure juhi ootuses eksisteeriv ühiskonnamudel, ei saa EKRE kätetööks lugeda… Peame 10 milku vargad valima riiki juhtima või vene juudiliberalistliku kaljuranna, või seda sana demokraatia kannelt mängiva Jõksi … ? Nii lihtsalt mõtlev eestlane ikka endale silmust kaela panna ei lase.

IRW
7 aastat tagasi

Järjekordne tõestus kui madala haridusega tegelinskid ekres on – no arvuta kuidas tahad , seda 21 häält kokku ei leia . Riigikogus saab ju üldse 4 kandidaati esitada , sellisel arvul ülejääke aga seal näha pole – vaevalt buresinilt häältelisa saada õnnestub . Ka “põllul ” on šansid ikka üsna madalaks kukkunud , kuna kandidaate tuleb nagu laudu vändrast . Sealsesse teise vooru on pragusel juhul suuremad šansid jõksil ja kaljurannal – ka mustad hobused pole veel ju välja kapanud

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  IRW

Suur rõõm on lugeda targa inimese analüüsi sisepoliitika hetkeseisust. Igaühele pole antud oskust pidada loengut teemal, millest ta mitte midagi ei jaga. :))