Lääne Elu paberleht laupäeval, 7. mail

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

 

lel0705001

Haapsalu põhikooli õpetaja tuli rendžu maailmameistriks

Läänemaal pigem kabetajana tuntud ja Haapsalu põhikoolis informaatikat õpetav Renee Pajuste võitis Eesti esindusvõistkonnaga rendžu ehk „viis ritta” maailmameistrivõistlused. Pajuste kuulus Eesti esindusmeeskonda rendžu maailmameistrivõistlusel, mis peeti Tallinna tehnikaülikooli tudengimajas 28. aprillist 5. maini. Turniiril osales kuus riiki kokku üheksa võistkonnaga.

Haapsalu ja Ridala ühinemiskomisjon vaidles uue omavalitsuse nime üle

Kolmapäeval Uuemõisa lossis Haapsalu ja Ridala järjekordsel ühinemiskoosolekul kujunes kõige tulisemaks teemaks tulevase omavalitsuse nimi — mõlema omavalitsuse esindajad kaitsesid mõistagi oma nime. Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman pakkus välja, et selle pähkli võiks anda pureda mõnele PR-agentuurile. Kuigi ka see mõte tunnistati jumekaks, tuli mängu rahaküsimus – agentuuride küsitavad summad sellise analüüsi eest pole just kommiraha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tont
7 aastat tagasi

Aablu v Oablu

/^+
7 aastat tagasi

Ridala vald o n juba “maha müüdud ” ja Haapsalu valla nimest ei pääse kuhugile!Linna laiendamiseks on tee vaba nagu planeeritud mitu aastakümmet.

?
7 aastat tagasi

Rotalia

võnnukas
7 aastat tagasi

muidugi Ridala vald keskusega Haapsalu, sest suur osa linnast on ehitatud Võnnu meeste endistele karjamaadele.Ja tähtison ikka küll ajalooliselt esmamainimise aasta,seega Ridala vald. Kui sakstel ei meeldi,siis elagu ilma Ridalata,parem oleks!

maakas
7 aastat tagasi

Peetris koli Haapsalu kui see Ridala sulle nii vastu on.Iga inimene on oma kodukoha patrioot,aga kes sina oled. Võid linnasakste eest pugeda nii palju kui tahad,aga sooja kohta ikka ei saa,isegi oma vallas tehti sulle üks null ära.

sorts
7 aastat tagasi

kui nüüd tõsiselt, siis ühendvalla nimeks jääks Ridala vald, mille sees asub linn nimega Haapsalu. see siis kohanimede pealt.
juriidiliselt on need üks omavalitsusüksus.

v.t. lääne-nigula ja taebla, linnamäe,risti jne. kohanimed olid,on ja jäävad, omavalitsused –olgu siis vallad,külanõukogud,oblastid ,rajoonid- tulevad ja lähevad.

ja ikkagi–kellele kuradile on vaja sellist ühinemist?
haapsalu piisavalt suur niigi ja ridalal on rohkem ühist kasvõi lääne-nigulaga ( v.a. uuemõisa) kui haapsaluga.

Toivo
7 aastat tagasi

Ridala mehed on ikka samasugused. 😀

https://youtu.be/j1HZG04t8p4

Tore-tore
7 aastat tagasi
Reply to  Toivo

Mis see Valge Daam siis Ridala meeste sängi pressib, kui ei meeldi? Olgu vanatüdruk edasi.

No
7 aastat tagasi

Ridala valla vallakeskus Haapsalu. Kui Haapsalule ei sobi vallakeskuseks olla, olgu siis edasi omaette ja ärgu tükkigu rikka vallaga ühte heitma.

seda küll
7 aastat tagasi

et pole ju tõesti ükskõik mis nimi saab olema. Haapsalu kui kuulus nimi peab sinna liitnimesse v. mis ta tulla võiks igal juhul kõlama jääma-teisiti pole mõeldav sest ei saa ju leppida et sajandeid tuntud nimi kaoks. See nimi on informaatiline ja **müüb*.
Võiks paluda inimestel teha lehes mõistlikke nimepakkumisi. Ehk saaks pakkumistest midagi kokku leppida uue nime osas kui see vajalikuks saab.

Rotala
7 aastat tagasi

Ei teagi nyyd..päris kole kui Ridala nimi kaduma läheb. Kes ajalugu teab, peaks nõustuma..