Urmas Sukles on Reformierakonna Hiiu, Lääne ja Saare regiooni valimisnimekirjas 6. kohal

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Urmas Sukles

Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula.

Reformierakonna nimekirjatoimkond esitas erakonna juhatusele 2015. aasta Riigikogu valimiste nimekirjad.

Hiiu, Lääne ja Saare regioonis on Reformierakonna esinumbriks kultuuriminister Urve Tiidus. Talle järgnevad Kalle Laanet, Lauri Luik, Tarmo Mänd, Kairi Uustulnd, Urmas Sukles ja Koit Kelder. Viimasel kohal on endine Lääne maavanem Innar Mäesalu.

Üldnimekirjas on Urve Tiidus 7. kohal, Kalle Laanet on 24., Lauri Luik on 13., Tarmo Mänd on 96., Kairi Uustulnd on 55., Urmas Sukles on 56., Koit Kelder on 84. ja Innar Mäesalu on 94.

Haapsalust pärit riigikogu liige Kalev Kallemets kandideerib Tallinnas kesklinna, Lasnamäe ja Pirita ringkonnas 7. kohal ning on üldnimekirjas 61.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
diil
9 aastat tagasi

sotside kooseluseadus on märgiline, luik on tore poiss, aga mänd teeb nii luigele kui laanetile tuule alla. reform viib meid kohe 5 rikkama sekka.

Kui
9 aastat tagasi

….raudteed tahate,siis valige sotsid.Saate multi – kulti ja maksutòusu kauba peale.

HRT
9 aastat tagasi

Reformierakonna kaks ainukest inimest, kes vähegi soovivad PÄRISELT raudteed taastada, on nimekirjas viimaste hulgas. Kahju! Sest nii on selge, et läheb nii nagu Kalev Kallemets ütles.

merle
9 aastat tagasi

see komejänt kestab seni maani kui FEB fondi, 10 miljoni , Autorollo ja muud viisid rahva paljaks varastamine seda toetavad. luige larry läheb jälle varsti kaubamaja ette kandoome ja õhupalle jagama mis selle raha eest trükitud on. Minul oleks näitena häbi seda kerjamismeetodit kasutada.

Alar
9 aastat tagasi

Rein, Sa oled sest süsteemist valesti aru saanud. Piirkondades saab järjestus olema vastavalt saadud häältele. Seetõttu on võimalik ka kõige viimasel esimeseks platseeruda. Kinni on naelutatud riiklik nimekiri ja Lauri Luik saab tänu selle kõrgele kohale kindlasti sisse. Aga valesti oled ka aru saanud, et sotside poolt tuleb hääletada. Ja samuti pole arvamusküsitlused kunagi klappinud üks-ühele valimistulemustega. Pakun, et praegustest parlamendierakondadest saavad sisse igaüks 1. Et väiksematest erakondadest keegi saaks, peab juhtuma ime.

/.../
9 aastat tagasi
Reply to  Alar

Kui Luik saab sisse, siis on läänlased viimased idioodid. Saame näha.

Politruk
9 aastat tagasi
Reply to  /.../

Tublid Läänlased!
Valige ikka saarlasi Tõnis Palts, Urve Tiidus, Hannes Hanso, Raivo Aeg, Kalle Laanet. Nemad seisavad alati meie Läänemaa eest:
Oma läänemaa inimesed selleks ei sobi. Neid materdage ja halvustage.
Väga hästi on läänemaa eet seisnud kõik aastad riigikogus Imre Sooäär, Tõnis Palts, Maret Maripuu.
Me saame edaspidigi uhked olla, et seisame kindlalt paigal kui Saaremaa edasi kihutab.

Kohaliku linna Elanik.
9 aastat tagasi
Reply to  Alar

Kui ikka saab ainult 1 hääle(perekond ka ei poolda tema valimist) siis ei saa teda ju valida.Vä?

Vatkule
9 aastat tagasi

Mis kuradi sotside poolt hääletada? Need onju pedede ja lespide toetajad. Valime keskerakonna või Mart Helme

/.../
9 aastat tagasi
Reply to  Vatkule

Mõnele ei anna ikka rahu.

Rein Vatku
9 aastat tagasi

Kuna regioonist saab riigikokku 6 inimest ja arvestades Reformi populaarsust ca 32%, siis ilmselt nemad teevad valitsuse. Et seal ka terve mõistus rohkem esile tuleks, peaksid mittereformifännid sotside poolt hääletama, siis võib valitsuses jõudude vahekord olla 55:45, heal juhul. Ilmselt saavad Tiidus- Luik-Laanet regioonist sisse ja teised 3 parteid saavad igaüks 1 koha. Kuid kui me teadlikult õigesti hääletame, saame asja muuta, keegi teine saab 2 kohta riigikokku. Urmas korjab ilmselt Laurile häälekesi ja oma 13-a koha pärast saab teisena sisse. Tiiduse-Laaneti valijad osaliselt kattuvad.

Oponent
9 aastat tagasi
Reply to  Rein Vatku

Ära ole selline optimist Luige suhtes. Ta on oma kaardid maha mänginud ja meie ringkonnast on arvatavad sisse saajad riigikokku reformi nimekirjas Laanet ja Tiidus. Luige häälesaak oli juba eelmistel kohalikkel valimistel kõvas languses ja tõusuks ei ole ta ka midagi teinud, katuseraha ei ole siin määrav. Urmase häälesaak saab olema ka oluliselt väiksem, kui kohalikel valimistel. Olen valmis üllatusteks heas mõttes. Elame-näeme.

Oponendile
9 aastat tagasi
Reply to  Oponent

Tiidus ministriks, Luik Riigikokku, sellest pole pääsu. Ainus võimalus on valida ükskõik keda, mitte reformi.

valija
9 aastat tagasi

Aealt riigikokku ei pääse. Peame Suklese vegeteerimist ja eneseimetlust ilmselt veel pikka aega taluma.